Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο για το \”χαράτσι\”  των 5ευρώ, όπως επικράτησε να λέγεται,  με αποκλεισμό των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων του ΠΕΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη από τις 9 εώς τις 11πρωΐ,  μέλη του ΠΑΜΕ θα προχωρήσουν στον εν λόγω αποκλεισμό.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Οι ραγδαίες εξελίξεις με τα νέα νομοσχέδια για την υγεία, εντείνουν την πολιτική εμπορευματοποίησης της από την κυβέρνηση, που προωθεί ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νέα χαράτσια για τις λαϊκές οικογένειες.

Αυξάνουν στα 5 ευρώ το «χαράτσι» που πληρώνουν όλοι όσοι προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, όταν την ίδια ώρα χαρίζουν δισεκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους και σπρώχνουν τους ασθενείς στους επιχειρηματίες της Υγείας. Αυτό το νέο «χαράτσι» έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα ανάλογα που έχουν επιβληθεί για όσους επισκέπτονται τα απογευματινά ιατρεία και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην εμπορευματοποίηση της υγείας.

Με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το δημόσιο σύστημα υγείας θα λειτουργεί στη βάση «κόστους – οφέλους». Τα δημόσια νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις ενώ παραδίδονται οι περισσότερες υπηρεσίες στα χέρια επιχειρηματιών. Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημιουργείται Οργανισμός Παροχών Υγείας (ΟΠΥ) που θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από «φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» και θα τις πουλάει στους ασφαλισμένους και μη.

Ζητάμε,
• Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρh δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

• Να καταργηθούν οι πληρωμές και οι ασφαλιστικές εισφορές στο κλάδο υγείας.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων.

• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών-συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook