«Επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης» τιτλοφορεί το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας έγγραφό του για το σχέδιο που ετοιμάζει με στόχο κίνητρα για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, γνώση του οποίου επικαλείται η Handelsblatt.

Το σχέδιο 16 σημείων θα λειτουργεί παράλληλα με το ευρωπαϊκό «σχέδιο Μάρσαλ» για την ελληνική ανάκαμψη, ενώ σύμφωνα με το in.gr το σχέδιο του Βερολίνου περιλαμβάνει επίσης «συμβουλευτική υποστήριξη» στις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις και «διοικητική ενίσχυση για ανταγωνιστικότερες οικονομικές δομές».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γερμανικό σχέδιο θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ευρωπαϊκό Marshall Plan, που συμφωνήθηκε χθες στη σύνοδο κορυφής, και θα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του γερμανικού οργανισμού German Trade and Invest για την προώθηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στο κείμενο επισημαίνεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για συνέργειες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και των τηλεπικοινωνιών.

Το πρώτο βήμα θα είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου οικονομικού συνεδρίου, που αναμένεται για το φθνιόπωρο, με τη συμμετοχή γερμανών οικονομικών παραγόντων και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook