Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Σφακίων κ. Ζερβού Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 03-08-2016 στην έδρα της Διεύθυνσης Δασών στα Χανιά, συνάντηση  σχετικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: Χαρακτηρισμός της περιοχής του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας και χρήσεων, όρων και περιορισμών.

Η Διεύθυνση Δασών ενημέρωσε σχετικά με την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων καθώς και για τις προβλέψεις-απαγορεύσεις των ζωνών προστασίας.

 Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση τον Δήμο Σφακίων εκπροσώπησαν  ο δήμαρχος Σφακίων, κ. Ζερβός Ιωάννης , ο δημοτικός σύμβουλος Σφακίων Καρκάνης Γεώργιος , ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σφακίων κ. Γλυνιαδάκης Νικόλαος  ,ο διοικητικός υπάλληλος του Δήμου και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σφακίων κ. Σαβιολάκης Ιωσήφ-Δημήτριος και ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός  κ. Τσιτσιρίδης Ευστράτιος
ενώ τη Διεύθυνση Δασών  αντίστοιχα εκπροσώπησαν  η Διευθύντρια Δασών Ν.Χανίων κα Σκλαβάκη Πολύμνια και ο δασολόγος κ. Φωτάκης Ιωάννης.
Ο Δήμος Σφακίων προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει συνάντηση στο δημαρχείο Σφακίων με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση και να αποτυπωθούν προτάσεις οι οποίες θα υποβληθούν αρμοδίως εώς 22-08-2016 όπου ολοκληρώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook