Συναντήσεις εργασίας του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργω Τέρενς Κούικ στα Χανιά με τους δημάρχους Κισσάμου και Πλατανιά – Οι δήμαρχοι ζητούν να λυθεί το θέμα του αιγιαλού που καθυστερεί

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θεόδωρος Σταθάκης ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού, για την αποκατάσταση των φθαρμένων λιμνοδεξαμενών στην Νοτιοδυτική πλευρά της Περιφέρειάς του, όπως επίσης και τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων για την ύδρευση οικισμών (πάνω από 20) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της παρατεταμένης φετινής ανομβρίας.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που χρόνια τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να παράγει ουσιαστικό έργο, μπλεγμένη στα γρανάζια της κεντρικής εξουσίας.

«Οι Δήμοι θα έπρεπε να παράγουν έργο με μία αυτονομία κινήσεων και αποφάσεων και τα Υπουργεία της Κεντρικής Διακυβέρνησης απλά να έχουν την επιβεβλημένη εποπτεία. Δυστυχώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, γεγονός που βραχυκυκλώνει όλους τους ΟΤΑ», τόνισε με έμφαση ο κ. Σταθάκης στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ο κ. Μαλανδράκης, στη διάρκεια της συνάντησης, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα του Αεροδρομίου του Μάλεμε, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Δήμου για την παραχώρηση ενός ικανού χώρου,προκειμένου να φιλοξενήσει ένα ιστορικό μνημείο που θα αναφέρετε στη Μάχη της Κρήτης, για  το  δε υπόλοιπο τμήμα του Αεροδρομίου ,για την όποια ανάδειξη και αξιοποίηση του θα πρέπει να είναι συμβατή με το υφιστάμενο ΣΧΟΟΑΠ και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος να έχει τον αποφασιστικό-κυρίαρχο  ρόλο.

Επίσης ο Δήμαρχος έκανε αναφορά για τα θέματα της παραχώρησης της χρήσης των παραλιών και την αναγκαιότητα της αλλαγής του Νομοθετικού πλαισίου σε μεγαλύτερο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν όπως, παλιός αιγιαλός κλπ.

Τέλος έγινε αναφορά  και σε άλλα θέματα που αφορούν τις υποδομές του Δήμου  καθώς και τα προβλήματα που παρουσιάζονται, μέσα από τις δυσλειτουργίες του γενικότερου νομοθετικού πλαισίου στην καθημερινότητα των Δήμων.

 Ο Υφυπουργός κ.Τέρενς Κουίκ, σε απάντηση του για τα ανωτέρω είπε ότι συμμερίζεται σε γενικές γραμμές τις θέσεις του Δήμου για το Αεροδρόμιο του Μάλεμε, επίσης συμφώνησε   για την αναγκαιότητα ενός σταθερού και μόνιμου πλαισίου, σχετικά με την παραχώρηση των παραλιών , ζητώντας από το Δήμαρχο να του αποστείλει τη σχετική πρόταση που έχει  ήδη καταθέσει προς τα αρμόδια Υπουργεία.
Τελειώνοντας ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  με προτάσεις και επιχειρήματα , που  παρέθεσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.   

Παρόντες  στη συνάντηση  ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης, Κων/νος Μπεμπλιδάκης και Νικόλαος Δασκαλάκης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Εμμανουήλ Ντουντουλάκης

Και στις δύο συσκέψεις Εργασίας που έγιναν σε Κίσσαμο και Πλατανιά ήταν παρόντες όλοι οι Αντιδήμαρχοι (στον Πλατανιά και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης,) όπως επίσης και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου. 

Πριν από τις συναντήσεις με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες, το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του στα Χανιά, ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε με την Πρόεδρο και τη  Γραμματέα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Αναστασία Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη. Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε, κυρίως, τα θέματα της κακοποίησης των οικόσιτων ζώων, με αφορμή το τραγικό περιστατικό του σκύλου που πετάχτηκε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας
Για τη συνάντηση αυτή θα εκδοθεί ξεχωριστό δελτίο Τύπου.

Αργά το απόγευμα πριν την αναχώρησή του για Αθήνα, ο Τέρενς Κουίκ με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Χανίων Δημήτρη Μουντάκη και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής του Κινήματος.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook