«Ήταν αρκετά ήσυχος, αλλά είχε φίλους. Είχε δεχτεί κάποιας μορφής μπούλινγκ αλλά τίποτα το ακραίο. Μέσα σε συνηθισμένα πλαίσια», λέει πρώην συμμαθητής του

Ο γεννημένος στη Σομαλία Zakaria Bulhan είναι ο 19χρονος που μαχαίρωσε έξι άτομα στο Λονδίνο προκαλώντας το θάνατο ένα από αυτά. Ο νεαρός μετακόμισε το 2002 στο Λονδίνο από τη Νορβηγία. 

Σύμφωνα με το περιβάλλον του ο Zak έτσι τον αποκαλούσαν οι φίλοι του ήταν ένα ντροπαλό αγόρι που κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων είχε δεχτεί μπούλινγκ από τους συμμαθητές του. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο νεαρός μετακόμισε το 2002 στο Λονδίνο από τη Νορβηγία

Πρώην φίλοι του από το Graveney School στο Tooting, του νότιου Λονδίνου αποκάλυψαν ότι ήταν θύμα μπούλινγκ: «Ήταν αρκετά ήσυχος, αλλά είχε φίλους. Είχε δεχτεί κάποιας μορφής μπούλινγκ αλλά τίποτα το ακραίο. Μέσα σε συνηθισμένα πλαίσια».

Σύζυγος διακεκριμένου καθηγητή ψυχολογίας η Αμερικανίδα που σκοτώθηκε στο Λονδίνο

Η Αμερικανίδα πολίτης Darlene Horton που σκοτώθηκε από επίθεση με μαχαίρι την Τετάρτη το βράδυ στο Λονδίνο ήταν σύζυγος του διακεκριμένου καθηγητή ψυχολογίας Ρίτσαρντ Γουάγκνερ στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα (FSU), ανακοίνωσε σήμερα το πανεπιστήμιο.

Ο Γουάγκνερ βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με την 64χρονη σύζυγο του, καθώς δίδασκε σε θερινό πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου, όπως σημειώνεται.

Ο καθηγητής ήταν συνταξιούχος και τις τελευταίες εβδομάδες είχε βρισκόταν στο Λονδίνο με τη γυναίκα του. Η άτυχη γυναίκα πριν ξεψυχήσει φώναζα στους γύρω της: «Είναι ακόμα εδώ, τρέξτε», είπε αυτόπτης μάρτυρας. 

Η 18χρονη Yovel Levkowki ήταν ένα από τα έξι θύματα του Zakaria Bulhan. Η κοπέλα γλίτωσε από θαύμα: «Δεν ξέρω αν τύχη ή μοίρα πάντως σίγουρα το ότι ζω είναι ένα θαύμα. Η γυναίκα ήταν ακριβώς δίπλα μου. Την είδα να πεθαίνει μπροστά μου», λέει η κοπέλα σε κατάσταση σοκ που ο δράστης την τραυμάτισε στο χέρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι η κατάσταση των υπολοίπων θυμάτων είναι κρίσιμη αλλά σταθερή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook