Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, κ. Β.Κεγκέρογλου, σε ότι αφορά τα μέτρα για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης.

Αναλυτικά:

«Στην πρόταση για την υποχρεωτική αναγραφή των χρησιμοποιούμενων ειδών ελαίων στους καταλόγους ταβερνών και εστιατορίων προχωράει ο Σύνδεσμός Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης.

Η διοίκηση του ΣΕΔΗΚ επισημαίνει ότι η εφαρμογή αυτής της πρότασης θα έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά και το εξαιρετικό προϊόν, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι θα γνωρίζουν τι τρώνε.

Επειδή η αναγραφή του είδους ελαίου που χρησιμοποιείται στα καταστήματα εστίασης θα δώσει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προτείνει ο ίδιος το είδος του λαδιού που προτιμάει και

επειδή η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλεται για το Κρητικό ελαιόλαδο και όχι μόνο, μέσα από κάθε πρωτοβουλία ή πρόταση, η οποία στρέφεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1) Αν προτίθενται να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων για την υποχρεωτική αναγραφή του ελαιολάδου στα καταστήματα ειδών εστίασης.

2) Αν προτίθενται να στηρίξουν το Κρητικό ελαιόλαδο και τον ελαιοκομικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook