Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, το νέο Κεντρικό Σύστημα Τηλεποπτείας Εγκαταστάσεων Ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ. Πρόκειται για ένα έργο τελευταίας τεχνολογίας που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην Εταιρεία να ελέγχει μέσω τηλεχειρισμού – τηλελέγχου τα εξωτερικά υδραγωγεία της και να μειώνει τις διαρροές στα δίκτυα της. 

Το σύστημα περιλαμβάνει 114 σταθμούς ελέγχου, 1 κεντρικό και 10 περιφερειακούς σταθμούς επίβλεψης κατανεμημένους εντός της πόλεως αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Την παρουσίαση του συστήματος έκαναν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας M. Δασκαλάκης – Αφοι Τσαγκαράκη Ο.Ε. που το δημιούργησε και εκτός του Δημάρχου Ηράκλειου, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αδειοδότησης και Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Μανώλης Χαιρέτης και ο επικεφαλής της παράταξης των «Ενεργών Πολιτών» κ. Ηλίας Λυγερός. 

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις των παρευρισκόμενων προς τους αρμόδιους τεχνικούς.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook