Μπορεί ο Α.Ο. Χανιά στην ανακοίνωσή του για τις δοκιμές στην Κ19 να ανέφερε το όνομα του Νίκου Πασβάντη, αλλά ο ίδιος με γραπτή του δήλωση γνωστοποιεί την παραίτησή του.

Ο προπονητής της Κ19, της Κ15 και των τμημάτων υποδομής του Α.Ο. Χανιά κάνει τον απολογισμό της παρουσίας του στην ομάδα και αναφέρει τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση.

Αναλυτικά:

«Έπειτα από ώριμη σκέψη και μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Προπονητή της Κ19, όπως αυτής της Κ15 και των τμημάτων της Ακαδημίας του ΑΟ Χανιά.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θα αναλύσω τους λόγους της παραίτησης μου. Ανέλαβα το πόστο αυτό με συγκεκριμένο σχέδιο και φιλοδοξίες, με στόχο να δημιουργήσουμε μια υγιή και ανταγωνιστική Ακαδημία θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για την εξέλιξη αυτής, προκειμένου να φτάσουμε κάποια στιγμή τα τμήματα υποδομών να εμπνέουν σεβασμό και αναγνώριση. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγιναν βήματα προς την ποιοτική αναβάθμιση των τμημάτων . Οι ομάδες των Κ19 και Κ15 κατάφεραν όχι μόνο να είναι ανταγωνιστικές, αλλά σε ορισμένα παιχνίδια να είναι εφάμιλλες ομάδων που δουλεύουν χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Δημιουργήθηκε τμήμα στην Ακαδημία που αποτελείται ως επί το πλείστον από νεαρά και πολύ ταλαντούχα κορίτσια που θα μπορεί να αποτελεί τη συνέχεια της Γυναικείας ομάδας.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού και στη βάση όλου αυτού του σχεδίου, συγκέντρωσα σε νεκρή αγωνιστική περίοδο 30 ποδοσφαιριστές από την πόλη των Χανίων στα δοκιμαστικά για τον καταρτισμό της ομάδος της Κ19 για τη νέα σαιζόν.

Λόγω ηθικής και προσωπικής δέσμευσης που έχω στο σύλλογο αυτόν και στον κόσμο του, οφείλω να γνωστοποιήσω την παραίτησή μου, καθώς η φιλοσοφία, η σκέψη και ο τρόπος λειτουργίας συγκεκριμένων ανθρώπων στη διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν συνάδουν με τα δικά μου πιστεύω ως προπονητή και ως ανθρώπου περί αντίληψης του ποδοσφαίρου.

Τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν ότι θα γίνουν δοκιμαστικά την Παρασκευή 05/08 /2016 για την Κ19 υπό την καθοδήγησή μου, δεν ευσταθούν καθώς ποτέ επίσημα δεν είχα ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία συμφωνία προφορική ή γραπτή, για ανανέωση της συνεργασίας την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Τζουγκαράκη Μιχάλη για την υποστήριξη του στο έργο μου για την τυπικότητα του και τις παροχές του στην ακαδημία. Στα μέλη του Δ.Σ. του ερασιτέχνη τον Πρόεδρο κ. Φυντικάκη, και τους κ. Αθανασάκη, κα. Πολάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Στον κ. Βαλάντη Μπλέτσα Τεχνικό διευθυντή που χωρίς να τον γνωρίζω μου έδωσε από την πρώτη στιγμή την εικόνα ενός ανθρώπου εξαιρετικής αισθητικής και αίσθησης για τα πράγματα, ιδανικός συνεργάτης, διακριτικός. Τον συνεργάτη μου Γιώργο Καλαϊτζίδη, επαγγελματίας με Α κεφαλαίο και την αφοσίωσή του στο έργο του και την υπομονή του στο δύσκολο τελευταίο εξάμηνο. Στον προκάτοχό μου στην Κ19 Γ. Αγγελάκη που άφησε μια πολύ καλή παρακαταθήκη για να συνεχίσω και τον Δημήτρη Ελευθεριάδη που όχι μόνο με αναπλήρωσε για ένα μικρό διάστημα στην Κ15, αλλά τα πήγε πολύ καλύτερα κάνοντας εξαιρετική δουλειά.

Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντος σου. Σπείρε αγάπη στις καρδιές τους και πότισέ τις με σοφία και μαθήματα της ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώσε τους χώρο να αναπτυχθούν. Έδωσα αγάπη και καρδιά στα παιδιά. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αθλητές της Ακαδημίας. Σας ευχαριστώ όλους.

Στο επανιδείν

Νικος Πασβάντης
Προπονητής Ποδοσφαίρου»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook