Με την αιγίδα των δήμων Οροπεδίου Λασιθίου και Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί «Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας» στις 7 και 8 Αυγούστου.

Το φετινό Φεστιβάλ, με δωρεάν είσοδο για τους πολίτες,  είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι στην καθημερινότητά τους ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πολλοί από αυτούς έγιναν ήρωες με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Επίσης, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει νέους δημιουργούς, νέους σκηνοθέτες, οι οποίοι μέσα από τη δική τους άποψη θα αποτυπώσουν μια μοντέρνα,  ανάλαφρη, αυθόρμητη και πολλά υποσχόμενη εικόνα της ζωής.

Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελένη Βλάσση, εικόνες και ήχοι, τοπία και άνθρωποι θα ταξιδέψουν από τις εσχατιές του κόσμου και θα βρουν φιλόξενο αραξοβόλι στο Νότο, όπου θα μετατραπούν σε σκηνές και συναισθήματα στο πανί του κινηματογράφου.

Μέσα από την ατελείωτη προκριματική διαδικασία από 899 αιτήσεις συμμετοχών ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, επιλέχθηκαν 100 ντοκιμαντέρ, για να «χρωματίσουν» το Φεστιβάλ με γεγονότα και αφιερώματα σε ανθρώπους και χώρες από όλη τη γη. 

Οι προβολές των ντοκιμαντέρ είναι οι εξής:

▪ Οροπέδιο Λασιθίου: 7 και 8 Αυγούστου 2016 (9 μ.μ – 12 π.μ.)
7 Αυγούστου 2016 –  Τζερμιάδων (9 μ.μ – 12 π.μ.) 
8 Αυγούστου 2016 – Άγιος Γεώργιος (9 μ.μ – 12 π.μ.)

Επιπλέον, το Διεθνές Φεστιβάλ θα φιλοξενεί και το « Φεστιβάλ Απόδημου Ελληνισμού » με νέους σκηνοθέτες, ώστε να συμβάλλει στην προβολή των ομογενών μας. Τα ντοκιμαντέρ θα είναι μικρού μήκους και από αυτά θα βραβευτούν τα καλύτερα. 

-Κ. Νίκο Καβουκίδη (Κινηματογραφιστή, Παραγωγό, Σκηνοθέτη, Διευθυντή Φωτογραφίας & Μοντέρ) 

-Από τ ον κ. Μένο Δελιοτζάκη (Προϊστάμενο του Τμήματος Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ, πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Συμπαραγωγών και μέλος της Επιτροπής Κινηματογράφου). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook