Με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της αμερικανικής κυβέρνησης θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ανάμεσά στους οποίους θα είναι και ο Αμερικανός ομόλογός του Τίμοθι Γκάιτνερ. Οι επαφές κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές μετά την απόφαση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με το in.gr, που αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ την Κυριακή το βράδυ, θα παραχωρήσει επίσης συνεντεύξεις σε ινστιτούτα και αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών , μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον διευθύνων σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, καθώς και με ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου, συγκεκριμένα με τους γερουσιαστές Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις και Τζον Κέρι, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει το βράδυ της ίδιας μέρας στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα: «Ελληνική κρίση: προκλήσεις και ευκαιρίες".