Το πρώτο της χρυσό αστέρι Great Taste 2016 κατέκτησε η ετικέτα κρητικων προϊόντων HOUMELI στα παγκοσμίου κύρους βραβεία GreatTaste 2016, γνωστά και ως “βραβεία Όσκαρ των τροφίμων”. Η εταιρεία HOUMELI κέρδισε τη διάκριση με τα Κρητικά παραδοσιακά παξιμαδάκια αμυγδάλου, τα οποία οι κριτές χαρακτήρισαν ως “ασυνήθιστα μπισκότα”. 
 
Ο διαγωνισμός  τροφίμων Great Taste Awards διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Μεγάλη Βρετανία από τον οργανισμό Guild of Fine Food(Συντεχνία Εκλεκτών Τροφίμων) και έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο διεθνώς και πιο αξιόπιστο σύστημα πιστοποίησης για ποιοτικά τρόφιμα και ποτά.
 
400 κριτές δοκίμασαν 10.000 προϊόντα σε μία διαδικασία που διήρκεσε απο τον Μάρτιο έως το τέλος Ιουλίου, για να καταλήξουν στα καλύτερα των καλύτερων. 141 συμμετοχές κατάφεραν να κατακτήσουν την υψηλότερη διάκριση, η οποία είναι τα τρία αστέρια, 878 βραβεύθηκαν με δύο αστέρια, ενώ 2.520 απέσπασαν ένα χρυσό αστέρι -ανάμεσα τους και τα παραδοσιακά Κρητικά παξιμαδάκια HOUMELI.

Η διάκριση στα Great Taste Awards ήρθε ως η καλύτερη και η πιο ενθαρρυντική επιβράβευση για τις προσπάθειες της νεοσύστατης εταιρείας που μετρά λιγότερο από ένα χρόνο ζωής και έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή και την παρασκευή παραδοσιακών Κρητικών εδεσμάτων στο Λονδίνο. Mελι από πεύκο και θυμάρι, γλυκά παρασκευασμένα με Κρητικό ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς, κρίθινα παξιμαδια από μικρούς ντόπιους παραγωγούς που ζουν σε χωριά της Κρήτης, και άλλα Κρητικά προϊόντα απαράμιλλης γεύσης και υψηλήςποιότητας με την ετικέτα HOUMELI, ταξιδεύουν με σκοπό άλλοι λαοί να “ακουσουν”, να γνωρίσουν τις γεύσεις των Κρητών και να εντάξουν τα αγνά και θρεπτικά προϊόντα της Κρητική παράδοσης στην καθημερινή τους διατροφή.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Κρητικής καταγωγής δημοσιογράφο,από την Ιεράπετρα,η οποία έζησε τα μαθητικά της χρόνια στο Ηράκλειο Νατάσα Γκαντζάβελου.

Να ευχηθούμε εις ανωτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook