Τελευταία ενημέρωση: 18:19

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο Ηράκλειο από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Βασιλειές και η οποία έφτασε σε απόσταση αναπνοής από σπίτια, ενώ τρεις ώρες μετά οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά σε ορισμένες κατοικίες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εναέριες και επίγειες.

Πιο συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, “σηκώθηκε” το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο ανεφοδιάζονταν με νερό από την θαλάσσια περιοχή έξω από λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ από ξηράς, στο σημείο έσπευσαν συνολικά 12 πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Τελικά, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, οδήγησαν την φωτιά σε ύφεση και η αγωνία κατοίκων του οικισμού έλαβε τέλος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την φλεγόμενη περιοχή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook