Τουλάχιστον 50 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την Τετάρτη ως και χθες το πρωί σε μάχες με δυνάμεις της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) και του αφγανικού στρατού στην επαρχία Πάκτικα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το NATO στην Καμπούλ.

Σκοπός της επιχείρησης ήταν να τεθεί υπό έλεγχο μεγάλο στρατόπεδο του δικτύου Χακάνι όπου εκπαιδεύονταν μαχητές, σύμφωνα με το NATO.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο του δικτύου Χακάνι στην Πάκτικα, σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις, εκπαιδεύονταν πολύ επικίνδυνοι μαχητές, αρκετοί εκ των οποίων συμμετείχαν σε απαιτητικές τρομοκρατικές ενέργειες στη συνέχεια, όπως αυτή του Ιουνίου στο ξενοδοχείο Intercontinental στην αφγανική πρωτεύουσα, με τουλάχιστον εννέα νεκρούς.

Το NATO και οι εγχώριες δυνάμεις ασφάλειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έθεσαν υπό την κατοχή τους μεγάλα αποθέματα οπλισμού, — όλμους, οπλοβομβίδες, ταχυπολυβόλα, διάφορα πολεμοφόδια, τυφέκια Α-47 κ.ά.

Παράλληλα, στο βόρειο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν πέντε Αφγανοί πολίτες, στην επαρχία Φαριάμπ, όταν το όχημά τους επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο πλάι ενός δρόμου, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook