Περικοπές στις συνολικές δαπάνες της ιταλικής βουλής πρόκειται να γίνουν στο προσεχές διάστημα. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Τζανφράνκο Φίνι, κατά την περίοδο 2012 – 2013 θα ανέλθουν στα 151 εκατ. ευρώ, αναφέρει το enet.

Οι περικοπές θα πρέπει να εγκριθούν απ’ όλους τους βουλευτές. Αναλυτικά, θα μειωθούν κατά 45 εκατ. ευρώ, οι προγραμματισμένες αγορές και δαπάνες της βουλής. Ακόμη 16 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την «εισφορά αλληλεγγύης» των πρώην βουλευτών και εργαζομένων της βουλής, οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί. Από το πάγωμα των αυξήσεων στις αμοιβές των εν ενεργεία βουλευτών, τον περιορισμό των ταξιδιών, την περαιτέρω μείωση των νέων προσλήψεων και το κλείσιμο ενός εσωτερικού εστιατορίου, θα εξοικονομηθούν άλλα 48 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιταλικής βουλής, από την επόμενη νομοθετική περίοδο, θα αλλάξουν και τα κριτήρια με τα οποία υπολογίζονται οι συντάξεις των βουλευτών. «Το σημείο αναφοράς θα είναι το σύστημα πρόνοιας το οποίο θα βασίζεται στο συνολικό ύψος των εισφορών των εργαζομένων» συμπλήρωσε.