Η μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Μεγάλο Αρσενάλι, κατά την διάρκεια διάλεξης που πραγματοποίησε ο Αρχιτέκτονας Θεοφάνης Μπομπότης.  

 Σύμφωνα με τον κ. Μπομπότη, «σκοπός της αποψινής διάλεξης είναι να κάνουμε γνωστό στο ευρύ κοινό της πόλης, το έργο που έχει κάνει εδώ και δώδεκα χρόνια το γραφείο μου. Μέσα σε αυτά, εντάσσεται και η μελέτη για το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που όπως είναι γνωστό βρίσκεται ήδη στην φάση της δημοπράτησης. 
 
 Όσον αφορά τον σχεδιασμό του έργου, θα πρέπει να πω, ότι είναι από τους πλέον σύγχρονους σχεδιασμούς και δεν εννοώ από άποψη αισθητικής, γιατί η αισθητική, είναι ένα τμήμα της αρχιτεκτονικής. Εννοώ από άποψη οργάνωσης και λειτουργικότητας του χώρου, καθώς είναι πολύ βασικό τα δημόσια κτίρια να αντέχουν στο χρόνο.

  Ειδικότερα, τα κτίρια που σχετίζονται με τον πολιτισμό, θα πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι έτσι δομημένα, ούτως ώστε να μπορούν και μετά από πενήντα χρόνια για παράδειγμα να φιλοξενήσουν τόσο τα εκθέματα, όσο και τις νέες τεχνολογίες που θα έχουν αναπτυχθεί. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημάνω ότι σε όλες τις κατασκευές των κτιρίων δεν μπορεί να μην υπεισέλθει, το στοιχείο της ιστορίας και της φιλοσοφίας.

 Το νέο αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων, είναι ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού, ο οποίος καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της πόλης. Είναι 5.656,13 τετραγωνικά μέτρα με πολλαπλές αίθουσες και χώρους στάθμευσης.\”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook