Το Παρίσι παραδίδεται στους τουρίστες και στην ανάπαυλα των διακοπών, παρ\’ όλο που ο καιρός θυμίζει φθινόπωρο. Μετά τον καύσωνα της περασμένης εβδομάδας, που σε συνδυασμό με τη ρύπανση προκάλεσε αποπνικτική ατμόσφαιρα και ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, το θερμόμετρο κατέβηκε στους 25 βαθμούς με αέρα, συννεφιά και ψιλόβροχο. Όμως ο Δήμος Παρισιού εγκαινίασε την Πέμπτη με μεγάλες τυμπανοκρουσίες και εξαιρετική προβολή την «πλαζ του Παρισιού» κατά μήκος του Σηκουάνα.

Είναι η τέταρτη χρονιά φέτος που ο Σηκουάνας θα μεταβληθεί σε παραλία, με κατάλληλη διακόσμηση και διαμόρφωση του χώρου. Τόνοι από άμμο, φοίνικες, ξαπλώστρες, υπαίθρια ντους και πισίνες θα μεταβάλουν τη δεξιά όχθη του Παρισιού σε ακρογιαλιά και θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό για χαλάρωση, αναψυχή, αλλά και για ψυχαγωγία χάρη στις πολυάριθμες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χάπενιγκ και περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν επί ένα μήνα, με φεστιβάλ μουσικής, θεάματα, παραστάσεις, υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές.

\"\"

Εξαιτίας του άσχημου καιρού οι σεζλόγκ ήταν άδειες την ημέρα των εγκανίων

Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Βραζιλία. Αρκετές καινοτομίες θα ανανεώσουν την παρισινή πλαζ, που θα έχει τροπικό χρώμα. Πολλές δραστηριότητες προβλέπεται να γίνουν στο ποτάμι, με ένα ρεστοράν που θα λειτουργεί σε εξέδρα πάνω στο νερό, με ποταμόπλοια που θα εκτελούν τακτικά δρομολόγια στον Σηκουάνα, με μία μεγάλη πισίνα για παιδιά κάτω από τη γέφυρα Πον Μαρί.

Πέρσι 3,9 εκατομμύρια άτομα είχαν επισκεφθεί την πλαζ του Παρισιού και φέτος η συρροή αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη. Η επιτυχία της ιδέας της ακρογιαλιάς του Παρισιού προσφέρει μια ρεβάνς για τον Μπερτράν Ντελανοέ μετά την ήττα του Παρισιού για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και την πολεμική που ακολούθησε. Η γιορτή στις όχθες του Σηκουάνα θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook