Τα εγκαινια της περιοδικής έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων Ρεθυμνου στον ενετικό Ναο Αγ.Φραγγισκου έγιναν το βράδυ της Δευτέρας απο τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτα,παρουσία εκπροσωπων της Εκκλησίας, αρχών και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Σταυρος Αρναουτακης δεσμεύτηκε οτι, για το οραματικό έργο του νέου Μουσειου – που εχει ανάγκη όλη η Περιφερειακή ενότητα Ρεθυμνου – η Περιφερεια θα χρηματοδοτήσει το ήμισυ της μελέτης και κάλεσε τον παριστάμενο Υπουργό να χρηματοδοτήσει το άλλο ήμισυ ώστε να δρομολογηθεί το μεγάλο έργο που χρονια  περιμένουν οι φορεις του πολιτισμου και οι κάτοικοι του Νομου.

Ο περιφερειάρχης, προσθεσε οτι η Περιφερεια στηρίζει δρασεις πολιτισμου και έργα που εχουν να κάνουν με την ´Ιστορια και την παραδοση-κληρονομιά του νησιου μας.

Η δημόσια δέσμευση του Περιφερειαρχη χειροκροτήθηκε θερμα απο τους παρισταμενους, ενω στους χαιρετισμους τους ο Δημαρχος Ρεθυμνου Γιωργος Μαρινακης και η Αντιπεριφερειάρχης Μαρια Λιονη ευχαρίστησαν δημοσια τον κ Αρναουτακη για την δημοσια και σαφή δέσμευση του για την δρομολόγηση του νέου μεγάλου Μουσείου Ρεθυμνου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook