Η ΚΟΒ Μεσαράς της Τ.Ε Ηρακλείου ΚΚΕ και η ΟΒ Μεσαράς της ΚΝΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μπροστά στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή διοργανώνουν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 8μμ, στην πλατεία του Σίβα, γενέτειρα του κομμουνιστή καλλιτέχνη.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει :

Ομιλία από τη Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου ΚΚΕ.
Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και έκθεση αρχειακού υλικού για τον στρατευμένο στα κομμουνιστικά ιδανικά, πρωτοπόρο συγγραφέα  Θέμο Κορνάρο από το αρχείο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

ΘΕΜΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Υπάρχουν ακόμα κάστρα άπαρτα

Ο αγωνιστής Θέμος Κορνάρος πέρασε στις φυλακές και τις εξορίες εικοσιένα ολόκληρα χρόνια. Φέτος τιμούμε τα 46 χρόνια από το θάνατό του, τον Απρίλη του 1970 και τα 110 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Θέμος Κορνάρος ανήκει στους καλλιτέχνες που εξέφρασαν τους αγώνες, τις αγωνίες, τα οράματα και την προοπτική του λαού μας. Στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στους  κομμουνιστές καλλιτέχνες που στρατεύτηκαν με το έργο και τη ζωή τους στη μεγάλη υπόθεση, στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το έργο του είναι παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο, διδάσκει και εμπνέει, δείχνει τον δρόμο και γεμίζει αισιοδοξία, γιατί αποδεικνύει ότι ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του, να διώξει από το προσκήνιο της Ιστορίας τους εκμεταλλευτές του ιδρώτα του και να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

Φωτίζουμε το δρόμο για νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς. Συνεχίζουμε. Κρατάμε ψηλά τη σημαία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook