Η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μετά το χάλκινο μετάλλιο (το πρώτο μετά το 1920 για την ελληνική σκοποβολή) στα 10μ, θα διεκδικήσει σε λίγα λεπτά το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με αεροβόλο πιστόλι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με νέα εκπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό, πήρε την πρώτη θέση με 19 εύστοχες προσπάθειες και το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος όπου με αντίπαλο την Γερμανίδα Μόνικα Μαρς θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 20χρονη Άννα στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη κατακτήσει δύο μετάλλια κι ότι κι αν συμβεί στον τελικό (που ξεκινά στις 21:55 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1) θα γράψει ιστορία.

Στον ημιτελικό ήταν και πάλι συγκλονιστική καθώς ξεκίνησε με 5/5 πετυχημένες βολές, ενώ δεν πτοήθηκε από το κακό δεύτερο σετ (είχε 3/5) που την έριξε στην 3η θέση κι ανέκαμψε αμέσως. Στο τρίτο σετ βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση ισόβαθμη με άλλες δύο αθλήτριες και στις τελευταίες δέκα βολές είχε Ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας την πρώτη θέση που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook