Δεύτερη η Κορακάκη και πάει για μετάλλιο!

 

Η Αννα Κορακάκη αγωνίστηκε στον προκριματικό στα 25 μέτρα στο πιστόλι και επιβεβαίωσε την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει τελικού που θα γίνει στις 21.30 ώρα Ελλάδας.

Με 584 βαθμούς έμεινε πίσω μόνο από την Κινέζα Ζανγκ που είχε 592 και έδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει και δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Πλέον οι ευχές όλων των Ελλήνων είναι μαζί της! Η Ζανγκ που έκανε Ολυμπιακό ρεκόρ στον προκριματικό, ήταν νικήτρια και στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού όπου η Αννα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Πίσω από τις δύο αθλήτριες ήταν οι: Σαλουκβάντζε (Γεωργία) 584, Καρσχ (Γερμανία) 583, Μπόνεβα (Βουλγαρία) 582, Χο (Βόρεια Κορέα) 582, Ντίτελμ Γκέρμπερ (Γερμανία) 582 και Κορσούνοβα (Ρωσία) 582.

Την προσπάθεια της παρακολούθησαν και αρκετοί Ελληνες, καθώς στο Σκοπευτήριο ήταν ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και αρκετοί άλλοι…

Πρώτη στο… μισό προκριματικό!

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης ξεκίνησε υπέροχα και ήταν πρώτη στον προκριματικό με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού αγώνα και φυσικά δείχνει έτοιμη να προκριθεί στον τελικό! Η Κορακάκη είναι πρώτη μεταξύ 40 αθλητριών.

Μετά τις πρώτες 30 βολές είναι σχεδόν αλάνθαστη καθώς είχε μόνο μία τρία εννιάρια, ενώ οι άλλες 27 βολές ήταν στο κέντρο!

Δίπλα της πάντα ο προπονητής και πατέρας της Τάσος, ο οποίος εμφανώς χαρούμενος με την εμφάνιση της και κυρίως με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, χαμογελούσε συνεχώς!

Ολόχρυση η Αννα της Ελλάδας!

Εγραψε ιστορία η Αννα Κορακάκη κατακτώντας το χρυσο στα  25 μέτρα στο πιστόλι και έφτασε στα δύο μετάλλια στο Ρίο για την Ελλάδα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1912 με τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα.

Αυτό το απίστευτο 20χρονο κορίτσι, δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας, αυτό που μας αξίζει.

Στον τελευταίο αγώνα έγινε πραγματικό θρίλερ, καθώς παρότι η Κορακάκη προηγήθηκε με 6-0 η Γερμανία την ισοφάρισε σε 6-6 αλλά στις τελευταίες βολές η 20χρονη Δραμινή ήταν πιο εύστοχη, νίκησε και πανηγύρισε έξαλλα,

Μετά έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε. Η κόρη του και αθλήτρια του,η Αννα, μόλις στα 20 Χρυσή Ολυμπιονίκης!!!!

Από νωρίς άγριες διαθέσεις!

Στην αρχή του τελικού, η Αννα έδειξε με το καλημέρα η Αννα έδειξε τις άγριες διαθέσεις της, καθώς ήταν η μοναδική που βρήκε στόχο και στις πέντε πρώτες βολές και προηγήθηκε.

Στις επόμενες πέντε, όμως, είχε δύο άστοχες και έπεσε στην τρίτη θέση! Με την ολοκλήρωση της τρίτης σειράςβολών, είχε δύο άστοχες και τρεις εύστοχες και ανέβηκε στην δεύτερη θέση.

Με μία μόνο άστοχη, ανέβηκε στην κορυφή με το τέλος της τέταρτης σειράς βολών!

Στην πέμπτη σειρά, είχε και πάλι μόνο μία άστοχη, έμεινε στην πρώτη θέση και σε λίγα λεπτά θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Γερμανίδα Καρσχ! Ηδη βέβαια έχει εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο, γράφοντας ιστορία η εκπληκτική 20χρονη αθλήτρια από τη Δράμα.

Πολλά είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκονται στο σκοπευτήριο, που πανηγύρισαν έξαλλα όταν η Κορακάκη οριστικοποίησε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου! Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η Πρωθιέρεια των Τελετών της Φλόγας Κατερίνα Λέχου, η Πρωθιέρεια Αρτεμις Ιγνατίου και αρκετοί άλλοι…

Δεύτερη από τον προκριματικό

Η Αννα Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ 40 αθλητριών φτάνοντας τους 584 βαθμούς.

Στον τελικό έχει τη θέση Β και θα αντιμετωπίσει άλλες 7 αθλήτριες με καλύτερη την Κινέζα Ζανγκ που πέρασε πρώτη, ενώ είχε κατακτήσει το χρυσό και στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού.

Οι τελευταίες βολές και οι πανηγυρισμοί της Κορακάκη 

Δείτε τις τελευταίες κρίσιμες βολές της Άννας Κορακάκη και τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25 μέτρα αεροβόλου πιστολιού.

Ο Εθνικός Ύμνος στο Ρίο! 

Κορακάκη: «Στον Εθνικό Ύμνο σκέφτηκα τα όσα πέρασα»!

Αναλυτικά η χρυσή Ολυμπιονίκης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Δεν μπορώ ακόμη να πω πως νιώθω. Είμαι χαρούμενη για όσα πέτυχα. Μακάρι τα νέα παιδιά να έρθουν στο σκοπευτήριο και να βγάλουμε κι άλλους σκοπευτές. Στον αγώνα για το χρυσό απελευθερώθηκα αφού ήδη είχα πάρει ένα μετάλλιο. Μετά προσπάθησα για το καλύτερο και ήρθε το χρυσό. Στον εθνικό ύμνο έκλαψα. Σκέφτηκα πόσα δύσκολα πέρασα με τον πατέρα μου και πως φτάσαμε ως εδώ»!

Από τον Τσικλητήρα στην Κορακάκη!

Έγραψε ιστορία η Κορακάκη! Μετά το χάλκινο στα 10 μ. αεροβόλου πιστολιού ήρθε το χρυσό στα 25 μέτρα! Και έτσι έφτασε τα 2 μετάλλια σε έναν θεσμό Ολυμπιακών Αγώνων!
 
Ο προηγούμενος αθλητής που το έχει κάνει αυτό ήταν ο θρυλικός υπεραθλητής Κωνσταντίνος Τσικλητήρας με 4 μετάλλια σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το 1912 στο 2016, δηλαδή έναν αιώνα και τέσσερα χρόνια μετά, το κατάφερε η Άννα Κορακάκη. Τα μετάλλια του Τσικλητήρα ήταν:
 
Άλμα εις μήκος άνευ φοράς
1 χρυσό: Στοκχόλμη 1912 με 3,37μ. (σε 3η και τελευταία προσπάθεια προκριματικών – 3.34μ. στον τελικό)
1 ασημένιο: Λονδίνο 1908 με 3,225 μ.
 
Άλμα εις ύψος άνευ φοράς
1 ασημένιο: Λονδίνο 1908 με 1,55 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ)
1 χάλκινο: Στοκχόλμη 1912 με 1,55 μ. (ισοφάριση πανελλήνιου ρεκόρ)

Κοντονής: «Συνεχίζει να γράφει ιστορία η Άννα»

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό.

Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για την μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με την βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους.

Το ευχαριστώ της Αννας Κορακάκη σε όλους!

Στη συνέντευξη Τύπου των μεταλλιούχων στη σκοποβολή, όλες οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις γίνονται υποχρεωτικά στα αγγλικά. Ωστόσο ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαγκίνης ρώτησε την Χρυσή Ολυμπιονίκη στα ελληνικά, ζητώντας ένα μήνυμα προς τον κόσμο στην Ελλάδα και η Αννα απάντησε στα ελληνικά.

Την Πέμπτη στην Αθήνα η Αννα Κορακάκη!

Η 20χρονη Ολυμπιονίκης αναχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Βραζιλία και μέσω Ρώμης, θα φτάσει στις 11 Αυγούστου στην Αθήνα, με την πτήση της Alitalia AZ 720 με ώρα άφιξης 11.40 το πρωί.

Ο λόγος της τόσος γρήγορης αναχώρησης της δεν είναι άλλο, από το γεγονός ότι είχε κλείσει εδώ και καιρό τα εισιτήρια της επιστροφής, ενώ έχει κανονίσει αμέσως μετά διακοπές!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook