Ο Δήμος Χανίων προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικής ηλεκτροκίνητης ράμπας κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία της Νέας Χώρας.

Για τη διευκόλυνση των ατόμων με ειδικές ανάγκες κατασκευάστηκε διάδρομος, ο οποίος οδηγεί στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι. 

Μια κίνηση ευαισθησίας και ανθρωπιάς, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν τη θάλασσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η θαλασσοθεραπεία και το κολύμπι αποτελεί τον καλύτερο και πλέον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης ασθενών με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα  στην βάση του μηχανισμού περιλαμβάνεται και ντουζιέρα εαν το άτομο θελήσει να ξεπλυθεί απο την αλμύρα της θάλασσας.

Απαραίτητες δε είναι οι ράμπες και σε άλλες παραλίες των Χανίων.

Πάντως όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων Τ.Βάμβουκα έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση τους τόσο στο Ακρωτήρι οσο και σε κάποια παραλία Δυτικά των Χανίων.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε τα εξης:

“Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση να θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα SEATRAC , ενα σύστημα που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν την θάλασσα

Πρόκειται για ενα σύστημα προυπολογισμού 35 χιλιάδων ευρώ.

Παρέχει διευκολύνσεις πέρα απο την πρόσβαση στην θάλασσα,όπως το άτομο,αν το θελήσει, να κάνει ντουζ. Είναι κατασκευασμένο ωστε να αντέχει τόσο τις καιρικές συνθήκες οσο και την γειτνίαση με την θάλασσα.

Κοιτάμε να εφαρμόσουμε αυτο το σύστημα Δυτικά καθώς και στην παραλία του Ακρωτηρίου τον επόμενο χρόνο.

Είναι ενα χρέος της κοινωνίας να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να κινούνται με την ίδια άνεση όπως τους υπόλοιπους.”

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ.Τάσο Βάμβουκα για το αν η συγκεκριμένη κατασκευή αποτελεί ενα σημαντικό “χαρτί” για την επιστροφή της γαλάζιας σημαίας στην  Νέα Χώρα, ο κ. Βάμβουκας τόνισε οτι ειναι ενα σημαντικό σύστημα για την επιστροφή της και ίσως του χρόνου το καλοκαίρι η παραλία της Νεάς Χώρας να στεφθεί και πάλι με την γαλάζια σημαία, ενω δεν παρέλειψε να αναφέρει οτι η παραλία  λειτουργεί καλύτερα σε σχέση με πέρισυ που υπήρχε , τόνισε ωστόσο οτι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.

Τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρος την τεχνική υπηρεσία του δήμου Χανίων που φρόντισε το συγκεκριμένο σύστημα να εφαρμοστεί πολύ πιο σύντομα απο ο,τι αναμενόταν.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook