Αγανακτισμένοι είναι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί στο Ηράκλειο, αφού βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και αυτές τις μέρες πληρώθηκαν για τον Φεβρουάριο του 2016.

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με μια καυστική ανακοίνωση καλεί τον ΕΟΠΥΥ να επιταχύνει τη διαδικασία απολπληρωμής των γιατρών που πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στη λειτουργία του γραφείου τους.

Στην ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου αναλυτικά αναφέρεται:

“Για μια ακόμη φορά, μένουμε έκπληκτοι απέναντι στις θριαμβολογίες του ΕΟΠΥΥ. Μέσα Αυγούστου και υπερηφανεύεται ότι έχει ανταποκριθεί πλήρως στις συμβατικές υποχρεώσεις, στις οφειλές του δηλαδή, του μηνός Φεβρουαρίου 2016.

Πανηγυρίζει,  που  στον 8ο μήνα του έτους, παρουσιάζεται ως επιτυχία η μερική αποπληρωμή δύο μηνών, καταστρατηγώντας κάθε έννοια συμβατικής υποχρέωσης απέναντι στους γιατρούς, τους οποίους εντέχνως συνεχίζει να σπιλώνει.

Παράλληλα με ανόητες δικαιολογίες περικόπτει δεδουλευμένα χρήματα τόσο από κλινικούς όσο και από εργαστηριακούς γιατρούς,  που οφείλονται σε τεχνικά λάθη του ίδιου του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 

Αυξάνει μαεστρικά τη γραφειοκρατία συγκεντρώνοντας όλους τους φακέλους όλων των συμβεβλημένων στην Αθήνα, κι έτσι απλά επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής τους  με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στην λειτουργία του ιατρείου τους.

Καλούμε την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ξεπερνώντας ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος, να επιταχύνει τη διαδικασία εκκαθάρισης και αποπληρωμής των ιατρών, που όντας στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook