Αν τα νύχια σας είναι δυνατά ή λεπτά και σπάνε εύκολα, εξαρτάται από την κληρονομικότητα και τις εργασίες που κάνετε με τα χέρια σας καθημερινά. Όμως η σωστή φροντίδα και η κατάλληλη θεραπεία μπορούν, σύμφωνα με το queen.gr, να βελτιώσουν τόσο την ανθεκτικότητα όσο και την όμορφη εικόνα των νυχιών σας.

Αδύναμα, εύθραυστα νύχια που ξεφλουδίζουν

• Αν τα χέρια σας εκτίθενται συνέχεια σε νερό, τα νύχια σταδιακά αποδυναμώνονται και στο τέλος ξεφλουδίζουν. Επιπρόσθετα τα απορρυπαντικά και η συχνή χρήση ασετόν μπορούν να επιβαρύνουν την κατάσταση.

• Για να προστατεύσετε τα νύχια, φορέστε γάντια από λάστιχο καθώς πλένετε τα πιάτα ή όταν καθαρίζετε. Επίσης μπορείτε να παίρνετε καθημερινά 2.500 μικρογραμμάρια βιταμίνη H (biotin) για να τα δυναμώσετε. Βέβαια, θα χρειαστεί 4-6 μήνες για να δείτε. Πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα όμως, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βερνίκι ή βάση, ειδικό για θρέψη και ενδυνάμωση, το οποίο παράλληλα προστατεύει από την αφυδάτωση.

Άσπρες κηλίδες

• Αν τα νύχια σας εμφανίσουν μικρές άσπρες κηλίδες, μπορεί να φταίει κάποιος τραυματισμός στην βάση του νυχιού όπως ένα απότομο πιάσιμο από μία πόρτα ή από λάθος περιποίηση. (Μην κάνετε βεβιασμένες κινήσεις και μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά εργαλεία για να σπρώξετε πίσω τα πετσάκια).

• Χρησιμοποιήστε μία πλούσια ενυδατική κρέμα για τα νύχια, ώστε να τα βοηθήσετε να είναι καλά ενυδατωμένα, άρα να μπορούν να είναι δυνατά και ελαστικά ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν πιέσεις. Αν τώρα εμφανιστεί ένα άσπρο σημαδάκι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο από το να περιμένετε να μεγαλώσει το νύχι και μαζί του να φύγει αυτός ο άσπρος λεκές. Να θυμάστε ότι τα νύχια μεγαλώνουν ½ με 1 χιλιοστό την εβδομάδα, άρα χρειάζεται περίπου 4-6 μήνες ένα νύχι για να ανανεωθεί από την βάση του. Κάντε υπομονή και ενδιάμεσα για να το καλύψετε φροντίστε να περνάτε ένα βερνίκι νυχιών. Αν δεν θέλετε έντονο χρώμα διαλέξτε ένα άσπρο-μπεζ χωρίς μεγάλη διαφάνεια.

Κιτρινισμένα νύχια

• Αν καπνίζετε πολύ, βάφετε τα μαλλιά σας χωρίς να φοράτε γάντια και απλώνετε σκούρο βερνίκι χωρίς την προστασία βάσης, τα νύχια μπορεί να αποχρωματιστούν και να κιτρινίσουν.

• Για να απαλλαγείτε από την κίτρινη απόχρωση, τρίψτε μία μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στα νύχια χρησιμοποιώντας λίγο βαμβάκι και κάντε μασάζ για μερικά λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε απαλά τις «κιτρινίλες» στην επιφάνεια των νυχιών. Εναλλακτικά μπορείτε να βυθίσετε για λίγα λεπτά τα νύχια σας σε χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού. Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα χέρια σας αμέσως μετά, αφού οι όξινοι χυμοί μπορεί να αφυδατώσουν τα νύχια. Αν το βερνίκι σας φαίνεται κιτρινισμένο, μπορεί να φταίει ο ήλιος, αφού πολλές φορές οξειδώνει και αποχρωματίζει τα απαλά-παστέλ χρώματα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook