Μεγάλο αγκίστρι μήκους δώδεκα εκατοστών βρέθηκε στον οισοφάγο θαλάσσιας χελώνας που ξεβράστηκε νεκρή κοντά στο Καλό Νερό. Η χελώνα είχε καταπιεί το αγκίστρι μαζί με το δόλωμα και πέθανε αφού ταλαιπωρήθηκε για αρκετές ώρες, προσπαθώντας απεγνωσμένα να απελευθερωθεί, όπως αποκαλύφθηκε από την μεγάλη εσωτερική ζημιά που παρατηρήθηκε στον οισοφάγο της.

Πάνω από δώδεκα χελώνες έχουν ήδη βρεθεί νεκρές φέτος, σύμφωνα με το δημοσίευμα του thebest.gr, στις παραλίες της Τριφυλίας στον νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο. Στις περισσότερες από αυτές δεν βρέθηκαν εξωτερικά τραύματα, κι αυτό είναι ένδειξη πως η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από εμπλοκή σε δίχτυα ή κατάποση πλαστικών, ή εσωτερικά τραύματα και πνιγμός από παραγάδι.

Η εξειδικευμένη κτηνίατρος Celine Campana προχώρησε σε νεκροψία της συγκεκριμένης χελώνας για να εξακριβώσει την αιτία θανάτου της. Η αιτία έγινε γρήγορα προφανής από το αγκίστρι και την ζημιά που είχε προκαλέσει στον οισοφάγο. Μετά την καταγραφή του περιστατικού από το Λιμενικό Σώμα και την νεκροψία, ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε σε υγειονομική ταφή της άτυχης χελώνας.

Η θηλυκή χελώνα βρισκόταν στην περιοχή για να αφήσει τα αβγά της στις παραλίες του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, που μετά την Ζάκυνθο είναι η δεύτερη σε αριθμό φωλιών θαλάσσιας χελώνας περιοχή στην Μεσόγειο Θάλασσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook