Τη δημιουργία ενός δικτύου μπουτίκ ξενοδοχείων στα Χανιά σχεδιάζουν Ισραηλινοί οι οποίοι έχουν επενδύσει κεφάλαια σε τοπικές real estate εταιρείες και στον τουρισμό.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο capital.gr, ο Δρ. Dan Marom, Ισραηλινός ειδικός στο FinTech (αναδυόμενες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες και εφαρμογές) και το Crowdfunding και πρόεδρος της εταιρείας «Irrational Innovations».

“Ερωτεύτηκα το ελληνικό πνεύμα, τους ανθρώπους και τα όμορφα αξιοθέατα. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και αφορά την επένδυση κεφαλαίων σε τοπικές real estate εταιρείες και στον τουρισμό. Χτίζουμε ένα δίκτυο μπουτίκ ξενοδοχείων στα Χανιά, το οποίο ελπίζουμε ότι σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία σε αυτές τις αγορές, και περισσότερο από αυτό, η ομάδα μας βλέπει αυτά τα έργα ως μια πλατφόρμα για να συμβάλει και σε άλλους τομείς: στην επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και άλλα πολλά”, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ισραήλ στο επίπεδο της καινοτομίας, ο κ.Marom, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της χώρας μας όπως είναι  ο τουρισμός, η ναυτιλία, η γεωργία και η γαστρονομία. “Οι νέες επιχειρήσεις θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτές τις πολύτιμες δυνατότητες και να προσπαθήσουν να τις αναπτύξουν. Υπάρχει μεγάλο ταλέντο στην ελληνική αγορά και μάλιστα τώρα φαίνεται πως τίθεται στο επίκεντρο η υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων.

Πιστεύω σε αυτό που λέμε “μεγάλη ευκαιρία”, αλλά για να το πετύχει κανείς στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον νομίζω πως το επιχειρηματικό τοπίο στην Ελλάδα θα πρέπει να “αποκρυσταλλωθεί”. Αυτό θα βοηθήσει αφενός φέρνοντας κεφάλαια από το εξωτερικό, αλλά και αφετέρου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς των ελληνικών επιχειρήσεων”, τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδο στον όγκο  στην ποιότητα των νέων επιχειρήσεων στη χώρα μας. “Περισσότερο από αυτό όμως, φαίνεται ότι διανύουμε μία πολύ συναρπαστική εποχή, όπου είμαστε σε θέση να δούμε σημαντικά βήματα σε όλη την ελληνική επιχειρηματικότητα και στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, με νέες δομές και οργανώσεις που υποστηρίζουν τη σχετική εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των εταιρειών, διάφορες πηγές κεφαλαίου και ένα μεγάλο σύνολο διαφορετικών “παικτών” που προσπαθούν να δώσουν ώθηση στην καινοτομία, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για χάρη της Ελλάδας”.

*Ο Δρ. Dan Marom είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η επανάσταση στο Crowdfunding” που κυκλοφόρησε το 2010.  Από τότε, μιλά για το  Crowdfunding σε όλο τον κόσμο, διδάσκει, συμβουλεύει επιχειρηματίες και εταιρείες, αλλά και διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ τέλος συμμετέχει και σε συμβουλευτικές επιτροπές. Το τελευταίο του βιβλίο “Crowdfunding: Η εταιρική εποχή” (2015) δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Elliott &Thompson.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook