Με αφορμή την πρόσκληση στους Βουλευτές από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή σε συνάντηση σήμερα στις 12.00 στη Χερσόνησο, χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία,  ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κ.Ο  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, έστειλε στον Υπουργό την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Κουρουμπλή,

Κληθήκαμε στη Χερσόνησο σήμερα, σε συνάντηση, χωρίς προσδιορισμένη θεματολογία και αντικείμενο, όπως μας ενημέρωσε το γραφείο σας, ενώ λίγες ώρες πριν, ο αναπληρωτής σας, αρμόδιος για το μεταναστευτικό, κ. Μουζάλας συσκέφτηκε εν κρυπτώ με έναν (1) εκ των δεκαέξι (16) βουλευτών της Κρήτης και τέσσερις (4) από τους εικοσιτέσσερις (24) Δημάρχους για τα σοβαρά θέματα που αφορούν το νησί.

Με αυτή την πρακτική σας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει πιστή στην κεντρική γραμμή της, να μην σέβεται τους θεσμούς, το κοινοβούλιο, τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, να αποφασίζει και να διατάσσει ερήμην των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Προφανώς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, σε μια συνάντηση χωρίς θέμα, αυτήν την πρακτική, την οποία καταγγέλλουμε  σε όλους τους πολίτες, ενώ για την ουσία των κυβερνητικών αποφάσεων θα ασκήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και των πολιτικών παρεμβάσεων.

Καλό τριήμερο…».

Βασίλης Κεγκέρογλου

Βουλευτής Ηρακλείου και

Γραμματέας της Κ.Ο  Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook