Ο λόγος είναι οι δύο Κρητικοί αθλητές που εργάζονται σκληρά για να διαβούν τους απότομους και με δυσκολίες δρόμους του αθλητισμού και κυρίως του πρωταθλητισμού.

Ο Ηλιάκης Λευτέρης και ο Καλαθακης  Ζαχαρίας ενεργά μέλη της αγωνιστικής ομάδας των  gerontis fighters όπως και της εθνικής ομάδας του kickboxing.

Οι δύο αθλητές που αποτελούν παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υπό την εποπτεία της WAKO που θα διεξαχθει στην Ιρλανδία.

Με πρόσφατες αναμνήσεις από μεγάλες διοργανώσεις που τους εξασφάλισαν εμπειρία και όρεξη για δουλειά θα αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα για την Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους προπονήσεις με τους ομοσπονδιακούς προπονητές της πανελλήνιας ομοσπονδίας kick boxing ( ΠΟΚ ) τον Μέμμο Νικόλαο και τον Μιχαλακόπουλο Νικήτα.

Στο πλευρό τους λίγο αργότερα θα βρεθεί και ο προπονητής τους Γεροντής Ιωάννης όπου στις 27 Αυγούστου θα αναχωρήσουν μαζί με την εθνική Ελλάδος για την Ιρλανδία.

Οι δύο κρητικοί αθλητές των Gerontis fighters θα είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι ολόκληρου του νησιού μας καθώς η λίστα της εθνικής δεν συμπεριλαμβάνει κανέναν άλλο κρητικό αθλητή.

Δεν έχουμε γνωρίσει προσωπικά τους αθλητές αλλά καταλαβαίνουμε ότι για να φτάσουν σε ένα τέτοιο επίπεδο κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το πείσμα,  η αποφασιστικότητα και η μεγάλη πίστη στις δυνάμεις τους αλλά και τις ικανότητές τους διότι ο ατομικός αθλητισμός είναι πιο δύσκολος και απαιτητικός από τον ομαδικό.

Σε πρόσφατες δηλώσεις των νεαρών αθλητών ειπώθηκε: ” Η καθημερινότητά μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε θέμα πίεσης σωματικής αλλα και ψυχολογικής αφού οι προπονήσεις φτάνουν το σώμα και το πνεύμα στα άκρα. Υπάρχει όμως ένα υπόγειο συναίσθημα χαράς που βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Φυσικά υπάρχει άγχος που περιορίζει τη σκέψη τη δύσκολη στιγμή ομως εμείς θα επιδιώξουμε την κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων του βάθρου. Το ευχαριστώ που φτάσαμε ως εδώ ανήκει εξ ολοκλήρου στον προπονητή μας Ιωάννη Γεροντή που βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε μας βήμα.”

  Οι αθλητές καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο και να κατακτήσουν από πρωτη έως έκτη  θέση για να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε όποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα θελήσουν άνευ εξετάσεων. Στη συνέχεια ο προπονητής τους Γεροντής Ιωάννης δήλωσε : 

” Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των αθλητών ενόψει αγώνων, το άγχος και το στρες είναι μεγάλο καθώς είναι μεγάλη τιμή να φορούν το εθνόσημο της χώρας μας. Το έργο του αθλητή στη σημερινή Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω σοβαρής κρίσης οπου καλούνται να διαχειριστούν καταστάσεις τις οποίες δεν πρέπει να τους αφορούν, όπως οικονομικές. Όμως είναι μία καλή ευκαιρία να πεισμώσει νεαρούς αθλητές να φτάσουν ψηλά και να μας προσφέρουν υπερηφάνεια και χαμόγελα. Ειμαι υπερήφανος για τον Λευτέρη και τον Ζαχαρία όπως είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία..”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook