Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό που αφορούν και το νησί της Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση.

”Το τελευταίo διάστημα συγκεκριμένοι τοπικοί και πολιτικοί φορείς φαίνεται να αποφασίζουν εν κρυπτώ πραγματοποιώντας μάλιστα κλειστές συναντήσεις παρουσία του αρμόδιου υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επικυρώνοντας αποφάσεις που όπως φαίνεται έχουν ήδη αποφασισθεί εδώ και μήνες! Κανένα σχέδιο δημιουργίας κέντρων υποδοχής προσφύγων δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ, αν πρώτα δεν ενημερωθούν με λεπτομέρειες οι πολίτες της Κρήτης.

Είναι ανεπίτρεπτο αυτό το οποίο συνέβη την Πέμπτη στην Περιφέρεια Κρήτης αναφορικά με την περίφημη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού με τέσσερις δημάρχους (!) απ όλη την Κρήτη παρουσία και του Περιφερειάρχη, τη στιγμή που κανένας άλλος φορέας δεν είχε προσκληθεί ή ενημερωθεί επίσημα. Θα πρέπει άμεσα να δώσουν απαντήσεις σε μία σειρά αναπάντητων μέχρι και σήμερα ερωτημάτων.

Από πότε έχει αποφασισθεί η δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στο νησί και για ποιους λόγους δεν έχει ενημερωθεί επίσημα κανείς;

Για ποιους λόγους δεν πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή σύσκεψη με τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων και αντιπροσωπείας πολιτών παρουσία του αρμόδιου υπουργού;

Μήπως έχουμε βρεθεί όλοι -πολίτες και φορείς- προ τετελεσμένων γεγονότων και ειλημμένων αποφάσεων;

Ποιους εξυπηρετεί αυτή η μυστικοπάθεια ;

Η Κρήτη είναι φιλόξενη και οι Κρητικοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν την αγκαλιά τους για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο. Αυτό που ζητούν ωστόσο είναι να ενημερωθούν από αυτούς που όπως αποδεικνύεται έχουν αποφασίσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους, υλοποιώντας τακτικές του παρελθόντος οι οποίες μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα. Αν συνεχίσουν με πρακτικές που δεν αρμόζουν και δεν συμβαδίζουν με τη συγκυρία που διανύουμε, οποιαδήποτε απόφαση θα μας βρει αντίθετους με ότι και αν αυτό συνεπάγεται στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού”.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook