Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού σχετικά με την διαχείριση του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Νικολούδη  

“Δεδομένου  των όσων έχουν προηγηθεί και σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, επανερχόμαστε στο θέμα της διαχείρισης και αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου Νικολούδη διατηρώντας τις αρχικές μας θέσεις, υπενθυμίζοντας ότι:

Τασσόμαστε υπέρ της αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου “Νικολούδη”! Το στρατόπεδο “Νικολούδη” στην περιοχή της Μεσαράς, είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και 20 χρόνια, έχει έκταση 48 περίπου στρεμμάτων και είχε ενταχθεί στον Πίνακα Αποδεσμευόμενων Στρατοπέδων, με σκοπό την αξιοποίησή του από την Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ.Α.Μ.Σ.), στο πλαίσιο του νόμου 2745/99. 
Αν κι έχει επανειλημμένως τεθεί ζήτημα εκποίησής του προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, στην εν λόγω περίπτωση, οι προσπάθειες αξιοποίησής του δεν ευοδώθηκαν με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη δικαιοδοσία του ΓΕΣ.

Συμφωνούμε με την πρόσφατη πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Διοικητηρίου για όλη τη Μεσαρά, όπου θα στεγάζονται διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Τμήμα και οι Σαμαρείτες του ΕΕΣ. 
Δεσμευόμαστε να δράσουμε συντονισμένα και να διεκδικήσουμε την αξιοποίηση του στρατοπέδου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δήμου και το καλό του τόπου μας!     

Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη για μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών! Είμαστε αποφασισμένοι να εναντιωθούμε σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook