Στα ύψη εκτοξεύθηκε και πάλι στο Ρέθυμνο η τιμή της αμόλυβδης, λίγα 24ωρα μετά την άρση του πλαφόν στα καύσιμα.

Την περασμένη Δευτέρα για παράδειγμα, με βάση το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η μέση τιμή της αμόλυβδης στο νομό ήταν 1,74 ευρώ το λίτρο, η ελάχιστη 1,68 ευρώ και η μέγιστη 1,81 ευρώ, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα -που το πλαφόν ήταν ακόμα σε ισχύ- τα πρατήρια πωλούσαν τη βενζίνη έως 1,75 ευρώ που ήταν και η ανώτατη τιμή.

Όπως επεσήμανε στο rethemnosnews.gr από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών του νομού, Ηρακλής Ξυδάκης η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αποτελεί τη μόνη λύση για να συγκρατηθούν οι τιμές σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., υποστήριξε και τα εξής: «Υπάρχει σημαντική αύξηση των καυσίμων μετά την άρση του πλαφόν, διότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στα διυλιστήρια, όπου ανέβηκε στα περίπου 30 ευρώ ο τόνος».

Παράλληλα, οι βενζινοπώλες ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο -πέρα από την ανακοίνωση στο παρατηρητήριο των τιμών των πρατηρίων- ν’ αναρτώνται και οι τιμές χονδρικής των εταιρειών, καθώς και οι τιμές διυλιστηρίου, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να διαπιστώσει ποιος ευθύνεται για την ξέφρενη ανοδική πορεία των τιμών.

Ο κ. Ξυδάκης πάντως, ακόμα και σήμερα δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο, να φτάσει η τιμή της αμόλυβδης στο Ρέθυμνο να πωλείται ακόμα και προς 2 ευρώ το λίτρο, με ότι αυτό συνεπάγεται… «Οι πληροφορίες μας λένε ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες η ανοδική πορεία στα καύσιμα. Κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί η τσέπη των καταναλωτών από τη στιγμή που οι εταιρείες πουλάνε ακριβότερα στα πρατήρια», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook