Ανησυχητικά κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος άστεγων μεταναστών διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, μετά την διπλή απόπειρα εμπρησμού ενός κτιρίου το οποίο χρησιμοποιούν ως κατάλυμα αλλοδαποί!

Οι άγνωστοι εμπρηστές, σύμφωνα με δημοσίευμα στο protothema.gr, προσπάθησαν δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες να κάψουν την εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην Καλαμάτα! Όταν η πρώτη τους προσπάθεια μέσα στη νύχτα προκάλεσε ελάχιστες ζημιές, επέστρεψαν τέσσερις ώρες αργότερα και επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς τους άτυχους μετανάστες! Όμως, εκείνοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο κτίριο, ενώ καταστράφηκαν τα ρούχα τους, μια τηλεόραση και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και το εσωτερικό του σπιτιού.

Αντίθετα, ο άγριος ξυλοδαρμός ενός Μαροκινού μετανάστη στην πλατεία των Φιλιατρών, κάθε άλλο παρά ρατσιστικά κίνητρα είχε. Ο νεαρός μετανάστης έκανε το λάθος να… «χουφτώσει» μια νεαρή Ελληνίδα την στιγμή που περνούσε μπροστά από μια καφετέρια! Όμως, ο φίλος της κοπέλας που βρισκόταν σε μικρή απόσταση, αλλά και πλήθος κόσμου που κάθονταν στο μαγαζί, έπεσαν πάνω στον αγενή αλλοδαπό και τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο, με αποτέλεσμα να διακομιστεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας!