Κατά μέτωπο επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε το Σάββατο το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Κιλκίς, μιλώντας «για επιχείρηση ‘Πινόκιο’ στην Υγεία».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως το νοσοκομείο τον τελευταίο καιρό «βρίσκεται σε πορεία υποβάθμισης και αδιαφορίας», παρόλο που είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση με καινούργια χειρουργική πτέρυγα, νέα μαγειρεία και ανανεωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης στον νομό Κιλκίς «το νοσοκομείο είδε τον προϋπολογισμό του να μειώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατά 1.000.000 ευρώ και παράλληλα τον προϋπολογισμό του προγράμματος προμηθειών κατά 600.000 ευρώ».

«Αντί να στηριχθούν τα ακριτικά νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας ώστε να ανταπεξέλθουν στην πολύ αυξημένη ροή των ασθενών, ο υπουργός της φανφάρας τα υποβαθμίζει και τους κόβει τα λεφτά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς το νοσοκομείο Κιλκίς υπέστη κόστος για τους ανασφάλιστους πρόσφυγες-μετανάστες 386.000 ευρώ και για τους έλληνες πολίτες 94.000 ευρώ, σύνολο 480.000 ευρώ. Αντί λοιπόν να στηριχθεί δέχθηκε μείωση άνω του 1.000.000 ευρώ» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλει, δε, πως «μέσα σε όλα αυτά το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός των πολλαπλών κρουσμάτων ηπατίτιδας Α’ σε παιδιά από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών της Ν. Καβάλας Δήμου Παιονίας Κιλκίς που νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς».

«Όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντί υπεύθυνου σχεδιασμού θα υπόσχονται εικονικές αυξήσεις των κοινωνικών δαπανών, ενώ κόβουν κι άλλα χρήματα από την Υγεία, τόσο θα διαμορφώνονται οι συνθήκες για υγειονομικές βόμβες που πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ύβρεις και επικοινωνιακές φούσκες από τον ωσεί παρόντα κ. Ξανθό και τον τους πάντες απειλώντα κ. Πολάκη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook