Την άποψη της για το μεταναστευτικό και πως η κυβέρνηση χειρίζεται αυτό το θέμα εξέφρασε σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.

“Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το μεταναστευτικό, είναι κατώτερη των περιστάσεων. 

Η έλλειψη σχεδιασμού και  οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί  της κυβέρνησης διογκώνουν ένα  σοβαρό πρόβλημα με διεθνείς και γεωπολιτικές διαστάσεις.   

Η κυβέρνηση των Κων Τσιπρα –Καμμένου αντιμετώπισε το μεταναστευτικό με προχειρότητα, άγνοια και ιδεοληψία.
Από την πρόσκληση  του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν από την Ελλάδα , περάσαμε στις απειλές Καμμένου για «αποστολή Τσιχατιστών στην Ευρώπη » και  στο « Αιγαίο δεν έχει σύνορα» του Κου Τσίπρα, στο ότι οι προσφυγές «Εξαφανίζονται»  της αρμόδιας υπουργού Κας  Τασίας Χριστοδουλόπουλου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαχειρίζεται    το πρόβλημα   χωρίς σχέδιο δίνοντας το δικαίωμα στις φοβικές, ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις να βρουν ακροατήριο.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης  για μετατόπιση ευθυνών στην Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση –οι οποίες  ούτε τις αρμοδιότητες, ούτε τους πόρους διαθέτουν-  δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.

Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να μετατοπίσει τις ευθύνες της στις τοπικές αρχές της Κρήτης, βρίσκει αρωγό τον Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ και Γραμματέα της πολιτικής επιτροπής του Κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Κο Αυγενάκη, ο  οποίος παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια ρίχνει νερό στον μύλο της λαϊκίστικης ακροδεξιάς.

Θα ήταν χρήσιμο να μάθει ο Κρητικός λαός τις θέσεις της ΝΔ για το ζήτημα και αν καλύπτει τις  δηλώσεις και την συμπεριφορά του Γραμματέα της, που θυμίζει νοοτροπίες και αντιλήψεις που ακόμα και η Δεξιά στον τόπο μας προσπαθεί να ξεχάσει.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook