Σάλος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό για τον χώρο στον οποίο προπονούνταν μέχρι σήμερα η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη. 

Αντίξοες και άθλιες συνθήκες είναι δυο λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον χώρο προπόνησης της, που πλεόν ουτε αυτος υπάρχει καθώς γκρεμίστηκε.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η Άννα που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα όσον αφορά την προπόνηση της.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος επάξια κέρδισε την συμμετοχή του στους αγώνες του Ρίο στο άθλημα της σφυροβολίας , είναι ακόμα ενας αθλητής του οποίο η προπόνηση γίνεται σε ενα... αυτοσχέδιο προπονητικό χώρο.

Το Flashnews.gr είχε θίξει και παλαιότερα το θέμα για τις άθλιες συνθήκες υπο τις οποίες γίνονται οι προπονήσεις του Μιχάλη καθώς και άλλων συναθλητών του, στους αμμολόφους του Κλαδισού.

Κανένα ωστόσο μέτρο δεν πάρθηκε απο τους  αρμόδιους φορείς και την πολιτεία.

Το θέμα έθιξε και πάλι πρόσφατα στην ομάδα του Facebook  Γ.Σ Ελευθέριος Βενιζέλος ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ,  Γιάννης Στεφανογιάννης. 

"Ορμώμενοι από την τεράστια επιτυχία της Άννας Κορακάκη, που στέφθηκε Ολυμπιονίκης παρά τις απέραντες αντιξοότητες και δυσκολίες που αντιμετώπισε, δεν έχουμε παρά να παραλληλίσουμε τις προπονητικές της συνθήκες με τις υπάρχουσες στα Χανιά, όσον αφορά το άθλημα της σφυροβολίας. Την ώρα που όλοι, κατόπιν εορτής, φωτογραφίζονται περιχαρείς δίπλα στην αθλήτρια με το χρυσό μετάλλιο, μας θυμίζουν τις τιμητικές διακρίσεις προς τον 4ο στην Ευρώπη και προκριθέντα στους Ολυμπιακούς Αγώνες (αθλητή του Γ.Σ. ΄΄Ελ. Βενιζέλος΄΄) Μιχάλη Αναστασάκη και τις χρόνιες υποσχέσεις της ΄΄πολιτείας΄΄ για την παραχώρηση χώρου και τη δημιουργία γηπέδου ρίψεων.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έφτασε στο Ρίο της Βραζιλίας για να τιμήσει την Ελληνική σημαία, έχοντας ακόμη στα παπούτσια του την άμμο από τους αμμόλοφους του αυτοσχέδιου ΄΄προπονητηρίου΄΄ σφυροβολίας. Τόσο ο Μιχάλης, όσο και όλοι οι άλλοι συναθλητές και συνοδοιπόροι του, όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και σε όλη τη χώρα, προπονούνται σκληρά και περιμένουν την πολιτεία να κάνει το (αυτονόητο) χρέος της απέναντι σε όσους δοξάζουν στα πέρατα του κόσμου τα ελληνικά χρώματα!!!"

Ποσο ενθαρρυντικό είναι αυτό για τους ίδιους τους αθλητές  και για νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τέτοιου είδους αθλήματα; Να μην έχουν, δηλαδή, ενα μέρος που να εξασφαλίζει έστω και τα βασικά για να κάνουν προπόνηση.

Εντούτοις ας ευχηθούμε καλή τύχη στον Μιχάλη Αναστασάκη που αγωνίζεται στις 17 Αυγούστου και οταν επιστρέψει Χανιά να βρει ενα καλύτερο χώρο στον οποίο θα μπορεί να προπονείται και θα τον ανεβάσει ακόμα ψηλότερα .  

Φώτο απο την ομάδα του Facebook "Γ.Σ Ελευθέριος Βενιζέλος"