Δεν γίνονται αιμοληψίες για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου! Καταγγελία για επείγουσα ανάγκη ασθενή με σπάνια ομάδα αίματος

«Κλειστόν» για αιμοληψίες είναι το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, όπως βλέπουν να γράφει ένα χαρτί στην πόρτα όσοι ενδιαφέροντια να δώσουν αίμα και φεύγουν απογοητευμένοι, γιατί στην σελίδα του Νοσοκομείου στο διαδίκτυο γράφει πως είναι σε λειτουργία.

Αυτή την απογοήτευση βίωσε και η Χανιώτισσα Μαρία Κληματσάκη η οποία την Πέμπτη ανάρτησε στην σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκκληση για να δώσουν εθελοντές αίμα σε ασθενή με σπάνια ομάδα αίματος για την οποία – όπως γράφει – δεν υπάρχει απόθεμα.


Και βέβαια, όπως γράφει η ίδια όταν βρέθηκε αιμοδότης και πήγαν μαζί στην αιμοδοσία, «έφαγαν πόρτα» με αποτέλεσμα να αναρτήσει την παρακάτω καταγγελία.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!!!
Δυστυχώς έχουμε γίνει τριτοκοσμική χώρα!!!Μια ζωή κινδυνεύει και χρειάζεται επειγόντως αίμα ,Ο ρέζους θετικό ,που δε διαθέτει το Νοσοκομείο.Φίλος που κάνει διακοπές στα Χανιά  ευαισθητοποιήθηκε από την ανακοίνωσή μου και επειδή ΄έχει αυτή την ομάδα δέχτηκε να αφήσει στην άκρη τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών του και να προσφέρει αίμα για το συνάνθρωπό μας.

Πήγαμε μαζί στο Γενικό Νοσοκομείο ,όπου είδαμε μια ανακοίνωση ότι δεν γίνονται αιμοληψίες το τριήμερο 13,14 και 15/8.Αν είναι δυνατό να μην υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις!!!Λες και ο ασθενής μπορεί να περιμένει να τελειώσουν οι γιορτές και τα πανηγύρια. Εν τω μεταξύ μπήκα το πρωί στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου,είδα το ωράριο της αιμοληψίας και δεν είχε καμιά ανακοίνωση!!!!

Ήθελα να ήξερα πώς παίρνονται αυτές οι αποφάσεις και ποιος είναι υπεύθυνος!!!ΟΥΓΚΑΝΤΑ  και ακόμη παρακάτω η Ελλαδίτσα μας.....Κρατάτε καημένοι ασθενείς ,τριήμερο είναι και θα περάσει, γιατί αν συμβεί κάτι δε θα βρεθεί ούτε παπάς να σας θάψει!!!!!!

Και εννοείται πως οι ελλείψεις σε προσωπικό και για το Νοσοκομείο Χανίων είναι πολύ μεγάλες.

Και εννοείται πως οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να πάρουν άδειες και ρεπο (που έτσι κι αλλιώς δεν τα παίρνουν κανονικά όπως άλλοι εργαζόμενοι).

Και μπορεί να είναι βέβαιο ότι η αιμοδοσία χορηγεί αίμα εφόσον χρειαστεί και οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα αφήσουν να τεθεί σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.

Όμως η εικόνα αυτή δείχνει εύγλωττα την κατάσταση που επικρατεί και στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό, το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα που εφημερεύει σε έναν νομό ο οποίος ειδικά αυτή την περίοδο έχει κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού και των ατυχημάτων.