Παρέα με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του γιόρτασε προχθές τα εκατοστά γενέθλια του ο Σοφοκλής Λέκος από το Ριζοβούνι της Πρέβεζας σύμφωνα με το protothema.gr, και όλοι μαζί του ευχήθηκαν να τα… χιλιάσει.

Ο κ. Σοφοκλής εκτιμά ότι είναι μεγαλύτερος, αφού εκείνα τα χρόνια οι ταυτότητες σπάνια ανέγραφαν την ακριβή ημερομηνία γέννησης.

Τα 6 παιδιά, τα 9 εγγόνια και τα 6 δισέγγονα του υπερήλικα είναι πεπεισμένα ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος θα γιορτάσει πολλά γενέθλια ακόμα και θα δει την οικογένειά του να μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ.

Ο κ. Σοφοκλής \”κουβαλά\” αναμνήσεις ενός ολόκληρου αιώνα. Εζησε ως παιδί περίπου 10 χρόνων τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ακολούθησε ο πόλεμος του \’40, όπου αγωνίστηκε στο μέτωπο ζώντας όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα.

Από μικρό παιδί δούλεψε σκληρά και μέχρι σήμερα δεν το έχει βάλει κάτω. Καθημερινά ασχολείται με τον κήπο του, κλαδεύει δέντρα, πηγαίνει στο καφενείο, ασχολείται με τα κοινά.

\”Πίνω κανένα τσίπουρο και κάνω και κανένα τσιγάρο\”, ομολογεί ο υπεραιωνόβιος, ο οποίος δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό για την μακροζωία του και την ιδιαίτερη πνευματική του διαύγεια. Το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά του που είναι σήμερα 77 χρόνων, αναφέρει ο πατέρας τους ήταν πάντα αισιόδοξος και προσπαθούσε να απολαμβάνει όλες τις μικροχαρές της ζωής. Και η ζωή τον αντάμειψε χαρίζοντάς του υγεία, αγάπη και πολλούς ανθρώπους γύρω του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook