Σας περιμένουμε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 στις 20:00 στο πανέμορφο συγκρότημα παραδοσιακών ξενώνων και κατοικιών ΒΙΛΑΕΤΙ , στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος.

Θα παρουσιάσουμε το δεύτερο βιβλίο με μαντινάδες του Γιάννη Μεγαλακάκη με τίτλο: “Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου”
Στην παρουσίαση θα μιλήσει και θα πει μαντινάδες η κα Μαρίκα Καραβαλάκη – Στεφανάκη, μητέρα του δημάρχου Οροπεδίου, Γιάννη Στεφανάκη.
Ο Χαράλαμπος Μανδελενάκης από το χωριό Λαγού του Οροπεδίου Λασιθίου θα παίξει θιαμπόλι και θα τραγουδήσει μαντινάδες με το τοπικό χρώμα και ύφος. Και ο Μανώλης Πλατάκης θα παίξει λύρα.

Η μαντινάδα λέει ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια κραυγή που αφήνει μια ψυχή αρρενωπή αλλά εξαιρετικά ευαίσθητη: Η κρητική ψυχή. «Γράφω μαντινάδες, στίχους και τραγούδια για να βρίσκουν φωλιά οι σκέψεις μου» σημειώνει ο Γιάννης Μεγαλακάκης.

Διαβάζοντας το βιβλίο θα αφεθείς στα αυθεντικά αισθήματα και θα γίνει η αγαπημένη σου συντροφιά. Η μαντινάδα γεννάται για να εκφράσει την υπερβολή σε όλα, για να νιώσεις την απλότητα αλλά και το μεγαλείο της ζωής. Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να προβλέψουμε την πορεία της ζωής μας αλλά μόνο οι πέντε αισθήσεις μας οι οποίες οδηγούν τον Γιάννη Μεγαλακάκη να γράφει με έναν μοναδικό τρόπο.
Το βιβλίο προλογίζει ο ηθοποιός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

Παρουσίαση Μάρα Μπέκα (Δημοσιογράφος).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook