Την απουσία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων από τη σημερινή σύσκεψη των φορέων για το προσφυγικό επικρίνει ο συνδυασμός “‘Εμποροι των Χανίων” που καυτηριάζει με ανακοίνωσή του τη στάση του ΕΣΧ, ενώ θέτει προς απάντηση τρία ερωτήματα.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο συνδυασμός “Έμποροι των Χανίων”:

“Μια εθελούσια απουσία σε μια σημαντική σύσκεψη

Σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων πραγματοποιήθηκε μια πολύ σημαντική σύσκεψη όλων των παραγωγικών φορέων των Χανίων με θέμα την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στην Κρήτη. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετείχαν, ήταν το Επιμελητήριο Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, οι καταστηματάρχες της Δ.Αγοράς, οι τουριστικοί πράκτορες κ.α, οι οποίοι και αποφάσισαν ομόφωνα να εκφράσουν την αντίθεση τους σε ένα τέτοιο γεγονός  που θα επηρέαζε την τουριστική κίνηση του νησιού και θα επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην οικονομία του τόπου μας. 

Δυστυχώς και παρά το ότι είχε καλεστεί, ο μόνος σύλλογος που έλαμψε δια της απουσίας του ήταν ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων, γεγονός που μας προκαλεί κάποια εύλογα ερωτήματα ως προς τους λόγους που απουσίαζε.    

1) Θεωρεί το προεδρείο του συλλόγου ασήμαντο ένα τέτοιο θέμα ώστε να μην χρήζει παρουσίας του προέδρου η κάποιου άλλου εκπροσώπου του συλλόγου;

2) Μήπως η απουσία αυτή, έχει να κάνει με την κατ’επανάληψη εξεφρασμένη θέση του προεδρείου ( και του κόμματος που εκπροσωπεί) υπέρ της άνευ όρων και κανόνων αλληλεγύης στους πρόσφυγες 

3) Εάν ισχύει αυτό, γνωρίζει το προεδρείο ότι η θέση που εκφράζει δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του Εμπορικού κόσμου την οποία – αυτήν και μόνο- θα έπρεπε να εκφράζει με τις θέσεις και ενέργειες του?                                      

Εμείς, ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, καιρός όμως είναι να τις μάθουν και οι συνάδελφοι. 

ΥΣ. Η διοίκηση ενός μεγάλου συλλόγου που εκφράζει χιλιάδες επιχειρηματίες απαιτεί υπευθυνότητα και τούτη δεν εκφράζεται δια της απουσίας από σημαντικές συσκέψεις,προκειμένου να απεφευχθεί το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος..

Για τον συνδυασμό «Εμποροι των Χανίων»

Ζερβουδάκης Παναγιώτης, Καραχάλιος Ντίνος,                          

Μπαρμπόπουλος Πάνος, Σταυριανάκη Ασημένια

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook