Το δρόμο των ξενοδοχείων αναμένεται να ακολουθήσουν τα οργανωμένα κάμπινγκ, καθώς θα κατατάσσονται πλέον σε κατηγορίες αστέρων ανάλογα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις της κάθε μονάδας.

Σύμφωνα με το news247.gr, θα λαμβάνουν μάλιστα και \”ειδικό σήμα λειτουργίας\” από τον ΕΟΤ, κατά τα πρότυπα των ξενοδοχειακών μονάδων.

Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων σχέδιο, το οποίο έχει εκπονήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των οργανωμένων κάμπινγκ της χώρας.

Τα κάμπινγκ, όπως αναφέρει το pheme.gr, θα κατατάσσονται σε πέντε κατηγορίες αστέρων, με αξιολογική σειρά, βάσει ενός συστήματος τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών.

Την ευθύνη για την κατάταξη των οργανωμένων κάμπινγκ θα έχει κλιμάκιο αξιολογητών του ΕΟΤ, το οποίο θα διενεργεί αυτοψία στους χώρους και στις εγκαταστάσεις υποδοχής των ελεύθερων κατασκηνωτών και αντί βαθμών θα βάζει αστεράκια..

Οι ιδιοκτήτες των λειτουργούντων κάμπινγκ πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από τη δημοσίευση του σχετικού νομοθετήματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (το οποίο φέρει την υπογραφή του υπουργού Πολιτισμού κ. Παύλου Γερουλάνου) να υποβάλλουν αίτηση για \”κατατακτήριες εξετάσεις\”, προκειμένου να λάβουν το ειδικό σήμα λειτουργίας.

\”Σε διαφορετική περίπτωση θα τους αφαιρείται η άδεια λειτουργίας\”, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Για τη λειτουργία κάμπινγκ απαιτείται έκταση τουλάχιστον οκτώ στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εντός ζωνών οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ), στις οποίες επιτρέπεται η δημιουργία οργανωμένων τουριστικών κατασκηνώσεων.

Η έκταση στη οποία πρόκειται να κατασκευαστεί κάμπινγκ πρέπει να βρίσκεται πλησίον οδικών αρτηριών, αλλά σε απόσταση από κοιμητήρια, έλη, οχλούσες βιομηχανίες, νοσοκομεία, σχολεία, βουστάσια, λατομεία, ελαιουργεία και ακάλυπτους αποχετευτικούς αγωγούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook