O Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε μια επιλογή υψηλού πολιτικού ρίσκου, επισείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν ότι η τακτική αυτή ήταν μονόδρομος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, λόγω της σοβαρότητας των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ακολουθήσουν, ενώ μια άλλη μερίδα στελεχών εκτιμά ότι η πόλωση του κλίματος στο δρόμο προς τις κάλπες της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

  Ούτως ή άλλως, ο μεγαλύτερος φόβος στην Ιπποκράτους παραμένει η «χαλαρή» ψήφος και όχι η ψήφος αποδοκιμασίας των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, λένε κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να «αφυπνίσει» τους ψηφοφόρους.

 Προς το παρόν, πάντως, τα κυβερνητικά στελέχη – όπως ο Τηλέμαχος Χυτήρης στο πρωινό του Mega και η Άννα Διαμαντοπούλου στον Σκάι – επιχειρούν να χαμηλώσουν τους τόνους όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά ασπάζονται το μήνυμα του, o πρωθυπουργός ότι η ψήφος στις τοπικές εκλογές ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook