Με… γεμάτα πορτοφόλια έφυγαν χθες οι εργαζόμενοι -νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό- από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς η Ενιαία Αρχή Πληρωμών πίστωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με τα οφειλόμενα χρήματα για υπερωρίες 4 μηνών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, χειρουργός Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο νοσηλευτικό και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας καταβλήθηκαν οι υπερωρίες του περσινού Δεκεμβρίου, καθώς και των φετινών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου.

Ο Π. Γιαννόπουλος υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα είχαν καταβληθεί μόνο οι υπερωρίες του φετινού Ιανουαρίου και τόνισε ότι απαιτήθηκε πολύς αγώνας και δυσανάλογα μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τις οφειλόμενες υπερωρίες.

Ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο εξής οι υπερωρίες θα πληρώνονται όταν πρέπει, στις 20 κάθε μήνα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ΕΑΠ, στην οποία τα νοσοκομεία θα διαβιβάζουν απ’ ευθείας τα σχετικά δικαιολογητικά, καθώς είναι αυτή πλέον που έχει αναλάβει να διενεργεί και τους σχετικούς ελέγχους, αντί για τα Εντελλόμενα που τους διενεργούσαν μέχρι τώρα.

eleftheriaonline.gr/protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook