Για το όρος Κιλιμάντζαρο της Αφρικής όπως αναφέρει η zougla.gr, αναχώρησαν τρεις Βολιώτες, μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης «One Earth» και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, σε μια προσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, φθάνοντας στα 5.895 μέτρα.

Πρόκειται για τους Γιάννης Γρηγορίου, Αλέκο Χατζηχαραλάμπους και Αποστόλη Απλαντή.

Πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους, τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον οποίο ενημέρωσαν για το εγχείρημα της ανάβασης και για τον σκοπό που πραγματοποιείται, δηλαδή τη συγκέντρωση χρημάτων από χορηγούς και συνδρομητές για την ολοκλήρωση γεώτρησης σε φτωχή κοινότητα της περιοχής Taveta, στη Δυτική Κένυα.

Το έργο έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η βολιώτικη ανθρωπιστική οργάνωση One Earth.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της αποστολής, είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να ανέβουν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και στόχος τους είναι να το πετύχουν μέσα σε χρονικό διάστημα 6 ημερών από την ημέρα έναρξης της ανάβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ορειβάτες θα προσπαθήσουν να φθάσουν στο στόχο τους αντιμετωπίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε τόσο μεγάλα ύψη, όπως η έλλειψη οξυγόνου και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους – 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Σκοτινιώτης συνεχάρη τους τρεις Βολιώτες για την πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους, η οποία όπως τόνισε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο Βόλου, δεδομένου ότι τα δύο από τα τρία μέλη της είναι δημοτικοί υπάλληλοι.