Ανακοίνωση με αιχμές για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Χερσονήσου, εξέδωσε ο Γιάννης Σέγκος επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού κ. Κουκουπλή στο Δήμο Χερσονήσου, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο προσφυγικό αλλά και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων εφιστώντας την προσοχή στην Δημοτική Αρχή σχετικά με τα δύο αυτά πολύ σημαντικά ζητήματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Σέγκος αναφέρει:

“Την περασμένη Παρασκευή 12 Αυγούστου επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Χερσονήσου στις Γούρνες, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλής. Η συνάντηση απ΄ ότι φαίνεται είχε σοβαρή  θεματολογία καθώς σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή συζητήθηκαν…… τα πάντα(!!!!) δηλαδή και θέματα εκτός της αρμοδιότητας του Υπουργού. Παράλληλα παρατηρήσαμε ότι στην συνάντηση συμμετείχαν……. οι πάντες!!!! Βουλευτές, (δεν πήγαν όλοι), Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η αστυνομία, η ΠΕΔ ως και ο Πρόεδρος του ….. ΦΟΔΣΑ Χερσονήσου. Και όλα αυτά ενώ τα οχήματα του Δήμου Χερσονήσου παρέμειναν πριν λίγες μέρες ανασφάλιστα και αυτή την στιγμή και για ένα μήνα κυκλοφορούν με…… χορηγία ιδιώτη!!!!!!!!!!! Αυτός είναι ο Δήμος Χερσονήσου που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή εν έτη 2016!!!
Στην φιέστα όμως που διοργανώθηκε από την Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος “ξέχασε“ να καλέσει τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που θα μετέφεραν μαζί μ΄ αυτόν τα προβλήματα του Δήμου στον Υπουργό: τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης!!!  Μια Δημοτική Αρχή που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τις ανάγκες του δημότη, είναι λογικό ούτε να της πέρασε από το μυαλό η σύσσωμη εκπροσώπηση του Δήμου για την επιδίωξη λύσης των κοινών μας προβλημάτων, αλλά η διοργάνωση μιας φιέστας. Προφανώς, η προτεραιότητα δεν είναι η λύση των προβλημάτων!!!!!!! Η φιέστα όμως αυτή δεν πρέπει να μας δημιουργεί αυταπάτες. Για κάποιους έχει  μέγιστη σημασία. Ο πολίτης πρέπει να κρατήσει στο μυαλό του δύο μόνο λέξεις, ελπίζουμε ΟΧΙ συγκοινωνούντα μεταξύ τους δοχεία: τις λέξεις ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Θα ξαναασχοληθούμε μαζί τους σύντομα…… Όπως όμως είπα στον Δήμαρχο σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβουλίου και το ξαναλέω, να προσέξει να μην “παίξει“ ούτε με το ένα ούτε με το άλλο!!!!! Όπως επίσης να μην δεχθεί τετελεσμένα και αδιέξοδα που ο ίδιος θα έχει δημιουργήσει. Πολύ απλά αυτό δεν θα γίνει ανεκτό!!!!! Ο Δήμος Χερσονήσου ως πρωτοπόρος στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Κρήτη και όχι μόνο, θα έπρεπε να δημιουργεί τις εξελίξεις και όχι να τρέχει πίσω απ΄ αυτές. Και μπορούσε να το κάνει αυτό, σε παρελθόντα χρόνο με τις κατάλληλες κινήσεις. Οτιδήποτε είναι εκτός του υφιστάμενου ως τώρα Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των απορριμμάτων Κρήτης δεν έχει θέση στο τραπέζι διαλόγου.   
Για το δε προσφυγικό, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: η πολιτική των ανοιχτών συνόρων είναι πλήρως ατελέσφορη κοινωνικά αλλά και οικονομικά για την παραπαίουσα αυτή  τη στιγμή χωρά μας. Όντως, κάθε τόπος θα μπορούσε να δεχθεί πρόσφυγες, υπαρχουσών των αναγκαίων υγειονομικών και λοιπών υποδομών. Πως γίνεται όμως αυτό σε μία χώρα που ο ίδιος ο πολίτης της, πλέον δεν έχει επαρκώς ή και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές τις δομές?????   Η χώρα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις πηγές άμεσων και συνάμα υψηλών εσόδων της, δηλαδή το τουριστικό προϊόν  και να μην επαναλάβει λάθη του πρόσφατου παρελθόντος με τις εικόνες που ζήσαμε πέρυσι στα νησιά του Αιγαίου. Η διάχυση του προβλήματος δεν είναι λύση.
Εφιστούμε την προσοχή στην Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Δήμαρχο κ. Μαστοράκη να μην υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου Χερσονήσου με αδιαφανείς όρους, δίχως την απαραίτητη διαβούλευση, στην λογική των “συγκοινωνούντων“ δοχείων όπως ανωτέρω αναφέραμε. Θα βρει όλη την τοπική κοινωνία απέναντί του!!!
Γιάννης Σέγκος
Δημοτικός Σύμβουλος Χερσονήσου
Επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook