Πρώτη δημοσίευση 15:09

Διευρυμένη σύσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης, των αντιπεριφερειαρχών και των βουλευτών του νησιού θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Αυτό αποφάσισαν οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λότζια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις 24ωρα έπειτα από την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην Κρήτη, αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για τη μεταφορά και την εγκατάσταση των 2.000 μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, αντικείμενο της κλειστής συζήτησης των δημαρχών ήταν η διερεύνηση πιθανών χώρων στους δήμους του νομού, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι μετανάστες, με τέτοιο τρόπο μάλιστα, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της κλειστής σύσκεψης και κατά την έξοδο τους από το γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου, οι δήμαρχοι του Νομού, δεν προέβησαν σε δηλώσεις, κρατώντας, με αυτό τον τρόπο, κλειστά τα χαρτιά τους για τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση.

Μοναχά ο δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός αρκέστηκε σε μια λιτή δήλωση, στην οποία επιβεβαίωσε την σύγκλιση της διευρυμένης ΠΕΔ για την προσεχή Παρασκευή.

Η σύσκεψη της Παρασκευής είναι, κατά γενική ομολογία, ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς, αναμένεται να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το
μεταναστευτικό, ενώ την ίδια στιγμή φουντώνουν οι αντιδράσεις για τη μεταφορά των μεταναστών στο νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook