Η λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Πλατανιά ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/8 στο Δημαρχείο Πλατανιά μεταξύ στελεχών της Δημοτικής Αρχής – και πιο συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιώργου Καλαϊτζάκη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρή και του πρόεδρου του ΝΠΔΔ Δ. Πλατανιά κ. Πολυχρόνη Σημαντηράκη - με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Γεώργιο Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” Ν. Χανίων κ. Χρήστο Σωτηρόπουλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, που στο πλαίσιο της παροχής ίσων ευκαιριών στη μάθηση, θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές άπορων οικογενειών του Δήμου Πλατανιά να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα και μαθήματα ξένων γλωσσών και ζήτησε τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων και του Συλλόγου Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” για να μετατραπεί ο σχεδιασμός σε πράξη από την ερχόμενη σχολική χρονιά που ξεκινάει το Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Καλαϊτζάκης τόνισε ότι  δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών – τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και στο Δήμο Πλατανιά - οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όχι μόνο όσα χρειάζονται για την εκπαίδευση τους, αλλά ούτε και αυτά που απαιτούνται για τη σωστή  διατροφή τους» σημειώνοντας ότι «η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο Πλατανιά θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Προστασίας μέσου του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών της περιοχής μας που έχουν ανάγκη» ενώ ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Π. Σημαντηράκης αναφέρθηκε στις προηγούμενες προσπάθειες που είχαν γίνει στο Δήμο Πλατανιά για την λειτουργία μιας τέτοιας δομής δηλώνοντας πως το ΝΠΔΔ του Δ. Πλατανιά θα υποστηρίξει με κάθε διαθέσιμο μέσο την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Καμπουράκης και Σωτηρόπουλος εκφράστηκαν με θετικά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου και εξέφρασαν την βούληση τους να στηρίξουν τη λειτουργία της νέας αυτής κοινωνικής δομής με τη δωρεάν συμμετοχή μαθητών-μαθητριών οικονομικά αδύναμων οικογενειών σε εκπαιδευτικά τμήματα των φροντιστηρίων-μελών τους που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και ζητήματα οργανωτικής/τεχνικής φύσεως που άπτονται της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και αποφασίστηκε όπως τις επόμενες ημέρες ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών (θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Πλατανιά) οι οποίες και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου