'Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία" στα Χανιά καθώς έχουν προγραμματιστεί σειρά τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στις οποίες το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μια γεύση από την μαγεία που δημιουργεί η πανσέληνος, το αρχαιολογικό τοπίο αλλά και οι ήχοι της μουσικής έδωσαν δόθηκε χθες στη Ρόκα Κισσάμου, σε έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους  που θα ανοίξει σήμερα τις πύλες του για το κοινό.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ρόκα καθώς και το σύνολο των τριών προγραμματισμένων εκδηλώσεων για σήμερα. Και καλή βραδιά

 

 

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά για την πανσέληνο

1.    Στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας συναντιούνται την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, από τις 21:00 έως τις 00:00, οι Γιώργης Ξυλούρης  (Ψαρογιώργης) (λαούτο-τραγούδι), Γιάννης Πολυχρονάκης (κοντραμπάσο) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά), για να Ταξιδέψουμε με τα Φτερά της μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 20:00. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

2.    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου (αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων) θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Ζωγραφικής «Τα χρώματα του φεγγαριού»  της εικαστικού Άννας Γιουμπάκη – Ξηρουχάκη, από τις 13 έως τις 21 Αυγούστου 2016. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 08:00-15:00 εκτός Δευτέρας, ενώ στις 18 Αυγούστου, ημέρα της Πανσελήνου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

3.    Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Γιώργο Βράνο, θα ερμηνεύσει έργα των Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, Ρίχαρντ Βάγκνερ, Ζώρζ Μπιζέ και άλλα κορυφαίων κλασικών, από τις 21:30 έως 00:00. Στη μουσική βραδιά θα συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η μουσική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρόκκας.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Οι παραπάνω εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.