Μιλώντας για τον ημιτελικό και τα 19,78 που πέτυχε είπε ότι «ήμουν κάπως αδιάφορος γιατί ήθελα να κρατήσω δυνάμεις για τον τελικό

Τις προθέσεις του ενόψει του τελικού των 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έδειξε ο Γιουσέιν Μπολτ στον ημιτελικό, στον οποίο συμμετείχε και ο Τσάκωνας, με το 19,78 που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Μιλώντας για την κούρσα είπε ότι «ήμουν κάπως αδιάφορος γιατί ήθελα να κρατήσω δυνάμεις για τον τελικό. Εκεί θα προσπαθήσω για το χρυσό μετάλλιο και θέλω να καταρρίψω και το παγκόσμιο ρεκόρ».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι αιφνιδιάστηκε από την πίεση που δέχτηκε από τον δεύτερο της κούρσας, τον Καναδό, Αντρέ Ντε Γκράσε, ο οποίος τερμάτισε πίσω του με 19.80.

«Πίστεψα πως στα τελευταία μέτρα θα χαμηλώσει την ταχύτητα του, αλλά αυτός με πίεσε μέχρι το νήμα. Του είπα «τι κάνεις;» και σκέφθηκα πως μάλλον δεν είχε καταλάβει πως ήταν ημιτελικά, αλλά αυτός απλά ήθελε να με πιέσει», τόνισε γελώντας ο «άνθρωπος-αστραπή».

Να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό κρατάει ο Μπολτ με 19.19 από το 2009 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook