Στις 30 Αυγούστου θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοπρασία για τις τέσσερις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Να θυμίσουμε ότι στη δημοπρασία θα συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι, οι οποίοι θα «χτυπήσουν» τις άδειες και μετά την ανακοίνωση των νικητών του διαγωνισμού θα ακολουθήσει έλεγχος του «πόθεν έσχες» προκειμένου να δικαιολογηθούν τα ποσά τα οποία θα κατατεθούν για την εξασφάλιση της άδειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή του ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κάνει λόγο για «αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία.

«Λόγω δε της βιασύνης και της αδιαφανούς διαδικασίας, με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει τον διαγωνισμό, υπάρχει κίνδυνος ο σχεδιασμός και το σύστημα τα καταρρεύσει και να οδηγηθούμε στην πράξη σε ένα χειροκίνητο σύστημα διαγωνισμού. Αυτό είναι αντίθετο με την προκήρυξη και πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθεί. Στην διαδικασία που παρουσιάστηκε στις αρχές Αυγούστου υπήρχαν σοβαρά θέματα διαφάνειας, ο δε χρόνος υλοποίησης του διαγωνισμού, με πρόχειρους υπολογισμούς, πλησίαζε τα δυο εικοσιτετράωρα. Υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος να περιμένει ότι μπορεί να γίνει διαγωνισμός στον οποίον οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι περιορισμένοι σε ένα δωμάτιο, άγρυπνοι για 48 ώρες και να λαμβάνουν αποφάσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι στην παρουσίαση αυτού του συστήματος αντέδρασε η πλειοψηφία των υποψήφιων και απεχώρησε από την αίθουσα της ενημέρωσης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Οι εννέα συμμετέχοντες είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) (σ.σ. Star)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) του Φ. Βρυώνη
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) (σ.σ. Β. Μαρινάκης).

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook