Ως πάγια τακτική όχι μόνο της News of the World, αλλά και της Daily Mirror αναφέρει τις τηλεφωνικές υποκλοπές για την «αλίευση» θεμάτων πρώην δημοσιογράφος της, υποστηρίζοντας πως έγινε μάρτυρας αρκετών τέτοιων περιστατικών όσο δούλευε στην εφημερίδα και δηλώνοντας διατεθειμένος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη, αναφέρει άρθρο στο protothema.gr.

Η διοίκηση της εφημερίδας αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως οι συντάκτες της δουλεύουν «σεβόμενοι αυστηρά» το βρετανικό νομικό πλαίσιο.

Την καταγγελία έκανε επωνύμως στον Independent ο 45χρονος Τζέιμς Χίπγουελ, που εργαζόταν στην Daily Mirror με αρχισυντάκτη τον πασίγνωστο Πιρς Μόργκαν (νυν παρουσιαστή στο CNN). Ο Χίπγουελ υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν παρών σε αρκετά περιστατικά, κατά το οποία συντάκτες έμπαιναν στα μηνύματα των τηλεφωνητών διασημοτήτων, κυρίως, σβήνοντας μάλιστα αργότερα όσα μηνύματα άκουγαν.

Σημειώνεται πάντως πως ο ίδιος ο Χίπγουελ είχε καταδικαστεί σε σύντομη φυλάκιση, καθώς κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση της χρηματοστηριακής αγοράς (γράφοντας στην στήλη του για μετοχές με τις οποίες «έπαιζε»).

Παράλληλα, ανώνυμη πηγή που επικαλείται το BBC -επίσης πρώην δημοσιογράφος στη Mirror- περιέγραψε λεπτομερώς περιστατικά κατά τα οποία, όπως υποστήριξε, υπεκλάπησαν μηνύματα της ηθοποιού Λιζ Χάρλεϊ και ποδοσφαιριστών για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας.