Τελευταία ενημέρωση: 09:38

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν χθες το βράδυ χώροι του Αεροδρομίου Χανίων, περίπου στις 11 το βράδυ και ενώ στον Αερολιμένα, μεταξύ 22:35 μέχρι 23:20 ήταν προγραμματισμένες τέσσερις αφίξεις. Ωστόσο δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα στις πτήσεις και στην λειτουργία του Αεροδρομίου καθώς λειτούργησαν τα εφεδρικά συστήματα ηλεκτροδότησης σε κομβικά σημεία όπως στον διάδρομο προσγείωσης, στους κεντρικούς υπολογιστές κτλ.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκε από σοβαρή βλάβη σε κεντρική γραμμή της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ρεύμα τις περιοχές Στέρνες, Παζινό, Αρώνι και Μαράθι και η οποία απεκαταστάθη αρκετή ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, για περίπου 3 ώρες στο Αεροδρόμιο Χανίων η ηλεκτροδότηση επανέρχονταν για να διακοπεί λίγα  λεπτά αργότερα γεγονός που λειτούργησε σαν ένα είδος άσκησης για τα στελέχη του Αερολιμένα που δοκίμασαν με αυτόν τον τρόπο τα νέα εφεδρικά συστήματα του Αεροδρομίου.

Τα νέα συστήματα τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών επέκτασης του Αερολιμένα και χθες δοκιμάστηκαν ως προς την λειτουργικότητά τους και την ανταπόκρισή τους σε ένα σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Στις φωτογραφίες του Flashnews.gr παρουσιάζεται η εικόνα του αεροδρόμιου στις 23:05 το βράδυ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook